Çin-Moğolistan-Rusya Ekonomik Koridorunun Kapısı: Heilongjiang

Çin Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde dün başkent Beijing'de düzenlenen etkinlikte, Heilongjiang eyaleti tanıtıldı.

13 Kasım 2018 Salı 20:19
Çin-Moğolistan-Rusya Ekonomik Koridorunun Kapısı: Heilongjiang






Çin-Moğolistan-Rusya Ekonomik Koridorunun Kapısı: Heilongjiang

Çin Dışişleri Bakanlığı binasındaki Mavi Salon'da düzenlenen "Yeni dönemde Çin: Yeni kalkınma yolunda Heilongjiang'dan tüm dünyaya davet" başlıklı tanıtım etkinliği büyük ilgi gördü.

Etkinliğe, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin Komünist Partisi Heilongjiang Komitesi Sekreteri Zhang Qingwei ve Heilongjiang Valisi Wang Wentao, Çin Dışişleri Bakanlığı Parti Sekreteri Zhang Yesui ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Hanhui'nin yanı sıra, 120'den fazla ülkenin Çin'deki büyükelçileri, uluslararası örgütlerden temsilciler, yerli ve yabancı uzmanlar ve basın mensupları olmak üzere 500'den fazla kişi katıldı.

Dışişleri Bakanı Wang Yi, yaptığı konuşmada, Heilongjiang'da inovasyonun yoğunlaştırılacağını, eyaletin reformların doğurduğu canlılıktan istifade ederek, dışa açık işbirliğinin yeni penceresi olma yolunda ilerleyeceğini kaydetti.

Konuşmasında, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in 1. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda, Çin'in açık dünya ekonomisinin önemli destekçisi olduğunun altını çizdiğini hatırlatan Wang Yi, Heilongjiang'ın Çin'in dışa açılmadaki yeni döneminde özgün avantajlara sahip olduğuna işaret etti. Wang, Heilongjiang'ın Çin'in kuzeydoğudaki kapısı olma konumunun, Çin-Moğolistan-Rusya ekonomik koridorunun inşasına katılmasını sağladığını, böylece eyaletin Kuzeydoğu Asya ekonomik işbirliğindeki önemli bir kavşak olacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Wang Yi, Heilongjiang'ın önümüzdeki günlerde daha geniş bir vizyonla Kuşak ve Yol inşasına katılacağını, Çin-Avrupa kargo taşımacılığında Avrasya'daki bağlanırlığı güçlendireceğini ve güzergâh ülkeleriyle işbirliğini pekiştireceğini dile getirdi.

Çin Komünist Partisi Heilongjiang Komitesi Sekreteri Zhang Qingwei ve Heilongjiang Valisi Wang Wentao, konuşmalarında eyalette inovasyona dayalı kalkınmanın önemine vurgu yaptı.

Rusya'nın Beijing Büyükelçisi Andrey Denisov'un da aralarında yer aldığı Çin'de görevli diplomatlar ise yaptıkları konuşmalarda, ülkeleri ile Heilongjiang arasındaki işbirliği hakkında bilgi verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde her yıl ülkenin farklı eyalet ve bölgelerinin tanıtıldığı etkinlikler düzenleniyor. Heilongjiang'ın tanıtıldığı etkinlik, bu kapsamdaki 16'ıncı organizasyon oldu.


KAYNAK: Çin Uluslararası Radyosu 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.