Clinton ile Trump son düelloya çıktı

ABD'de Başkanlık seçimleri öncesi , Demokrat Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ekranlarda son kez kozlarını paylaştı..

20 Ekim 2016 Perşembe 06:16
Clinton ile Trump son düelloya çıktı






ABD'de Başkanlık seçimleri öncesi , Demokrat Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ekranlarda son kez kozlarını paylaştı..
TSİ ile sabaha karşı sona eren düelloya, Trump’ın 8 Kasım’daki seçim sonuçlarına ilişkin beyanı damga vurdu.Trump, kaybetmesi halinde seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceğini ima etti.
Trump, Wallace’ın sonuçları tanıyıp tanımayacağını ilişkin sorusuna şöyle yanıt verdi: “O zaman size söylerim. Sizi merakta bırakacağım. Tamam?”
Trump’ın bu açıklamasını “korkunç” olarak nitelendiren Clinton, “Bizim demokrasimizin işleyiş biçimi bu değil. 240 yıldır buralardayız. Özgür ve eşit seçimler yapıyoruz. Hoşumuza gitmediğinde de sonuçları kabul ettik. Bir genel seçim süresince, bu tartışma sahnesinde bulunan herkesten de beklenen budur” dedi.
Amerikan haber ajansı Associated Press ise konuya ilişkin haberinde şu satırlara yer verdi:
“Amerikan demokrasisinin temel direğini alaşağı etmekle tehdit eden Donald Trump, Hillary Clinton’a kaybetmesi halinde, gelecek ay yapılacak seçimleri kabul edip etmeyeceğini açıklamayı reddetti.”
Münazarada, Clinton ve Trump, Rusya lideri Vladimir Putin üzerinden ciddi bir tartışma yaşadı. Clinton, Trump için “Putin’in kuklası” dedi. Trump ise Putin’in Clinton ve Obama’yı zekâsıyla her zaman alt ettiğini savundu.

Trump’ın bu açıklamasını “korkunç” olarak nitelendiren Clinton, “Bizim demokrasimizin işleyiş biçimi bu değil. 240 yıldır buralardayız. Özgür ve eşit seçimler yapıyoruz. Hoşumuza gitmediğinde de sonuçları kabul ettik. Bir genel seçim süresince, bu tartışma sahnesinde bulunan herkesten de beklenen budur” dedi.
ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Trump’ın çok konuşulacak bu beyanını “Amerikan demokrasisine şüphe düşürecek açıklama” şeklinde yorumladı.
Trump hakkında cinsel taciz iddialarının “tamamen yalan” olduğunu savundu. Clinton’ın seçim kampanyasını “bayağı” olarak nitelendiren Trump, “Hiç kimse, kadınlara benim kadar saygı gösteremez, hiç kimse…” dedi.
ABD’nin Sosyal Güvenlik programını fonlamak için zenginlerden alınan vergiyi artıracağını söyleyen Demokrat aday, Trump’ın yüksek vergilerden kaçmak için yollar aradığını söyledi.
Bu sırada Trump, Clinton için “edepsiz kadın” ifadesini kullandı.
New York Times, son münazaranın ilk ikisine göre daha somut konular üzerinden yürüdüğünü yazdı. Göç mevzuunda Trump, Clinton’ın yasadışı göçmenleri affedeceğini ve açık sınır politikasından yana olduğunu savundu.
Trump konuya ilişkin şunları söyledi: “Daha güçlü sınırlara sahip olmak zorundayız, uyuşturucuyu ülkemizden çıkarmak zorundayız. Şimdi uyuşturucuyu alıyoruz, çünkü para getiriyor. Kötü herifler var burada. Onları kapı dışarı edeceğiz.”
CNN/ORC’nin münazarayı izleyenlerle yaptığı ankette, Clinton yüzde 52, Trump yüzde 39 destek aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.