Çocuklara işkence gibi eğitim

Çin Cumhuriyet’inde yaşı oldukça küçük çocuklara inanılmaz bir işkence uygulanıyor.

24 Kasım 2016 Perşembe 15:11
Çocuklara işkence gibi eğitim






Çin Cumhuriyet’inde yaşı oldukça küçük çocuklara inanılmaz bir işkence uygulanıyor.
İşkence ise sadece eğitim adıyla yapılıyor… Uluslararası yarışmalarda cimnastik dalına özgün olan bu yöntem madalya aldırmak için küçük küçük çocuklara 2-3 yaşında eğitim vermekte olan Çinliler, yetişkinlerin bile zorlanabileceği bu eğitimleri bu çocuklara veriyor…
Londra 2012 Olimpiyatları`nda 16 yaşındaki yüzücü Ye Shiwen’in erkek şampiyonlardan bile daha hızlı yüzüp dünya rekoru kırması “doping mi var” sorusunu akla getirdi. Genç rekortmen, Çinlilerin çocukları hapishaneye benzer spor kamplarına alıp cimnastik ve diğer spor dalları için yetiştirdiği gerçeğini de hatırlattı.


Toplama kamplarına benzeyen spor okullarında Çinli çocuklar işkenceye varan yöntemlerle ‘eğitiliyor’.
Henüz 16 yaşında olmasına rağmen olimpiyat oyunlarının ilk gününde 400 metre karışık yarışında dünya rekoru kırarak birinci olan Çinli yüzücü Ye Shiwen, spor gündeminin baş sırasına oturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.