Escobar’ın yıllar sonra hazinesi ortaya çıkıyor…

Hayatı filmlere,dizilere konu olan Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın ABD’deki evini bir süre önce satın alan kişi evde hazine arıyor.

15 Ocak 2016 Cuma 08:17
Escobar’ın  yıllar sonra hazinesi ortaya çıkıyor…






 

Escobar’ın  yıllar sonra hazinesi ortaya çıkıyor…

Hayatı filmlere,dizilere konu olan Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçıPablo Escobar’ın ABD’deki evini bir süre önce satın alan kişi evde hazine arıyor.

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın Miami'deki evini satın alan Christian Berdouare, mafyanın saklamış olabileceği hazineleri bulmak için evi yıkma kararı aldığını açıkladı.

Evden ne çıkacağı merakla beklenirken Escobar’ın Miami’deki evini alan   Chicken Kitchen isimli bir restoran zincirine sahip olan Berdouare, evi 2014'te 10 milyon dolara (30 milyon lira) satın almıştı. Berdouare, bir arama ekibi kurduğunu ve metal detektörden sonar cihazlara kadar birçok ekipmanla evi aradıklarını söyledi. Berdouare, "Altın, mücevher, nakit para ya da ceset bulabiliriz. Evden her şey çıkabilir" dedi. 

Pablo Escobar Kimdir

 Pablo Emilio Escobar Gaviria (1 Aralık 1949 – 2 Aralık 1993) Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı. Uyuşturucudan elde ettiği kazançla 1989'da Forbes dergisinde dünyanın en zengin yedinci adamı ilan edildi. 

Escobar Medellin caddelerinde genç bir araba hırsızı olarak suçlarına başladı. Mezarlıklardan mezar taşları çaldığı ve Antioquia'nın diğer köylerinde sattığı iddia edilse de bu kanıtlanamamıştır. Bu tür işlerden sonra kokain gibi uyuşturucu işlerine başladı, 1970'lerde muazzam bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu. 

1980'lerde dev bir uyuşturucu kartelinin sahibiydi. Kolombiya yoluyla Amerika, Porto Riko, Meksika gibi ülkelerin uyuşturucu organizasyonunu bu kartel sayesinde yaptı. 1993 de girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Bunun gibi suçlardan dolayı dünyada en çok aranan suçlular arasında yer aldı. 

Böyle bir uyuşturucu karteli kurup , hayatı boyunca bir kez bile sigara dahi içmemiş olması da ilgi çekici bir anekdottur. 

Türkiye'de ki Dolmabahçe Sarayı'nı soymak için plan yapmıştı ama öldürüldüğü için bu planını gerçekleştiremedi. 

Ayrıca Pablo Escobar , üniversite okuyamadığı için yaşadığı pişmanlığı öfkeye dönüştürdüğünü " Okuyamadım ama onları zehirleyebilecek güce sahibim. Bu her şeyi açıkılıyor. " sözleri ile kanıtlamıştır. 

Pablo Escobar, saklandığı köyün yerlilerine yerini söylememeleri karşılığında her kişiye çuvallarca para vermiştir.

Son Güncelleme: 15.01.2016 08:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.