Esed güçleri ateşkes ihlallerine devam ediyor

Esed rejimi, Şam'da "çatışmasızlık bölgeleri" içerisinde yer alan Zemelka, Ayn Terma ve Cobar'a düzenlediği saldırılarda 1 sivil öldü, 13 sivil yaralandı.

08 Ağustos 2017 Salı 21:14
Esed güçleri ateşkes ihlallerine devam ediyor






ŞAM(AA) - Suriye'de Esed güçlerinin, başkent Şam'da ''çatışmasızlık bölgeleri'' içerisinde yer alan Doğu Guta bölgesinde sivil yerleşim yerlerine, kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 1 sivil öldü, 13 sivil yaralandı.

Muhaliflerin kontrolündeki Ayn Terma'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Basın sorumlusu Ömer Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Esed rejimi, Zemelka ve Ayn Terma beldesi ile Cobar Mahallesi'ne 12 hava saldırısında bulundu, söz konusu belde ve mahalleyi de karadan ateşlenen 25 füzeyle vurdu.'' dedi.

Esed'in saldırılarında 1 sivilin hayatını kaybettiğini, 13 sivilin yaralandığını kaydeden Ubeyde, Ayn Terma'da olay yerine giden sivil savunma ekibinin rejimin hava saldırısına maruz kaldığını ve ekipten bir kişinin yaralandığını söyledi.

Rejim Cobar'da bir yetimhaneyi bombaladı

Bu arada, Cobar'daki yerel medya aktivistlerinden Muhammed Ebu Eyad, "Rejim güçleri Cobar Mahallesi'nde 'Dar Tok Hamam' yetimhanesini bombaladı. Saldırıda yetimhane kullanılmaz hale gelirken yetimhanede kimsenin olmaması büyük teselli." ifadesini kullandı.
Yetim çocukların Doğu Guta'da güvenli bir yere götürüldüğünü anlatan Eyad, Esed'in saldırılarında bazı evlerin yıkıldığını ve çok sayıda yerleşim yerinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Esed güçlerinin Ayn Terma ve Cobar'a sızmaya çalıştığını söyleyen Eyad, muhaliflerin rejimin saldırılarını püskürttüğünü aktardı.
Muhabir: Halit Süleyman

Son Güncelleme: 08.08.2017 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.