Faturadaki Nazi sloganı şok etti

Avrupa'da her geçen gün artan ırkçılığın bir örneği de İsveç Stockholm de yaşandı

18 Eylül 2014 Perşembe 17:23
Faturadaki Nazi sloganı şok etti






Ünlü bir süpermarket zinciri olan Coop'dan alışveriş yapan Kerstin adındaki kadın aldığı iki faturanın üzerinde,  Dünya Savaşı sırasında popüler bir Nazi sloganı olan Seig "Kom ej tillbaka. Seig Heil" - "Geri gelmedi. Yaşasın Zafer" yazısını görünce şok oldu.

Bir gazetenin olayı haber yapmasının ardından süpermarket zincirinin temsilcisi Louise Stephan, faturaların üzerinde yazılan sözlerin bir çalışan tarafından sisteme manuel olarak eklendiğini doğruladı ve özür diledi.

Stephen," Bu olay hiçbir şekilde kabul edilemez. Hayal kırıklığı yaratan bir durumdayız" dedi. Coop temsilcisi, olayın yaşandığı markette soruşturma yapılarak sorumlunun tespit edildiğini kaydetti ancak eylemi gerçekleştiren çalışana yönelik nasıl bir tavır içinde olacakları konusunda açıklama yapmadı.


Nazi Selamı Sieg Heil 
Sieg Heil, zafere selam kelimesini ifade eden bir Almanca sözcük grubu olmakla birlikte nasyonal sosyalist literatürde Yaşasın zafer! anlamına da eşdeğerdir. Nazi Almanyası'nda, siyasal toplanmalarda ortak bir çağrıydı. Birisini karşılamak için Hitler selamını vererek Heil Hitler demek Nazi Almanyası'nda gelenekseldi. Savaşa ait propaganda film ve posterlerinde bolca kullanılmıştır.

Nürnberg'de olanlar gibi mitingler için "Sieg Heil, Sieg Heil " diye binlerce kişi coşkuyla bağırırdı. Çoğunlukla bir Nazi subayı bir mikrofona Sieg diye bağırır ve kalabalık Heil ile cevaplardı ve bunun birkaç tekrarı olabilirdi. Böyle toplanmalarda çoğunlukla Sieg Heil gamalı haç ile beraber sloganı taşıyan pankartlarla bir gösterisi vardı. NSDAP (Nazi Partisi), Sieg Heil 1933 yılında bir toplu iğne rozetini bir zafer çelengi, gamalı haç ve sözcüklere yaptı.

Günümüzde Almanya'da bu sloganı kullanılması ve yazılı olarak dağıtımı yasaktır ve 3 yıla kadar hapis cezası var.

Haber/iyigunler.net
Son Güncelleme: 18.09.2014 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.