Fransa İslam'ı yasaklamayı tartışıyor..

Soykırımcı Fransa, ülkesinde İslam dinini yasaklamayı tartışıyor. Cezayir ve Ruanda'da işlediği insanlık suçunu örtbas etmek isteyen Fransız politikacılar kendilerine yönelen şiddet eylemlerinden korkuyor

16 Mayıs 2015 Cumartesi 10:11
Fransa İslam'ı yasaklamayı tartışıyor..






Fransa İslam'ı yasaklamayı tartışıyor..


Dünya'da en fazla müslüman kanı döken ülkelerin başında gelen Fransa, kendi topraklarında İslam dinini yasaklamayı tartışıyor. Cezayir ve Ruanda'da soykırım suçu işleyen Fransa ülke toprakları içerisinde müslümanların en çok saldırıya uğrayan AB üyesi ülkelerin başınrda geliyor. Fransa'nın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslam'ı yasaklamayı teklif etti. Eski cumhurbaşkanı Sarkozy teklifi olumsuz buldu.

Fransa'nın Venelles kenti Belediye Başkanı Robert Chardon, İslam'ın Fransa'da yasaklanmasını istedi.

ÜLKELERİNE DÖNSÜNLER

Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Twitter'da açtığı bir başlık üzerinden mesaj yayımlayan Chardon  2017 seçimlerini partisi UMP'nin kazanacağını ima ederek, "2017'de İslam yasaklanacak" ifadesini kullandı. Le Monde gazetesinin sorusunu da yanıtlayan Chardon, Müslümanların ülkelerine dönmeleri gerektiğini de söyledi. Chardon’a Twitter'dan cevap veren Sarkozy, "Laiklik sınırlarını da aşan bu öneriyi kınıyorum" dedi.
Son Güncelleme: 16.05.2015 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.