Gülnara Kerimova ev hapsinde ilk kez görüntülendi

Özbek diktatör İslam Kerimov, kızının kendisine yönelik eleştirilerine tahammül edemeyince Gülnara Kerimov'u ev hapsine kapattı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 11:10
Gülnara Kerimova ev hapsinde ilk kez görüntülendi






Gülnara Kerimova ev hapsinde ilk kez görüntülendi

Uyguladığı baskıcı politikalarla bilinen İslam Kerimov, yolsuzlukla suçlanan kızını ev hapsine kapattı. Ülkesindeki tüm siyasi partileri kapatan, her seçime tek başına giren, hiç bir STK'nın faaliyetine izin vermeyen Kerimov, kızının kendisine yönelttiği eleştirilere tahammül edemeyince askerlerin koruduğu ev hapsiyle cezalandırdı.
Bir İngiliz halkla ilişkiler şirketi tarafından yayımlanan fotoğraflarda, muhafızlarla tartışan 42 yaşındaki Kerimova, yedi aydır hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle ev hapsinde tutuluyor.

İngiliz şirket, Kerimova ve kızının başkent Taşkent’teki evde ‘tümüyle siyasi’ nedenlerle tutulduğunu iddia ederek, uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.
Kerimova daha önce BBC’ye mektup yazarak, “Kızım ve ben köpeklerden beter muamele görüyoruz” demişti.

Özbek liderin kızı Gülnara Kerimova ayrıca İsveçli bir telekom şirketine lisans vermek için 300 milyon doların üzerinde rüşvet almakla suçlanıyor. Söz konusu iddialar İsveç Savcılığı tarafından soruşturuluyor. Özbekistan hapishanelerinde halen Kerimov muhalifi çok sayıda politikacı değişik nedenlerle tutuklu olarak bulunuyor. ERK hareketi'nin demokratik seçimlere katılmasına bile izin vermeyen Kerimov Muhammed Salih'in yürüttüğü siyasi mücadeleden korktuğu için bu partiyi yasaklamıştı
Son Güncelleme: 17.09.2014 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.