Irak güçleri 2 yıl aradan sonra Musul'a girdi

2014'ten beri DAEŞ'in elinde olan Musul'a Irak Ordusu ilk kez girdi.

03 Kasım 2016 Perşembe 14:24
Irak güçleri 2 yıl aradan sonra Musul'a girdi






2014'ten beri DAEŞ'in elinde olan Musul'a Irak Ordusu ilk kez girdi.
Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin İbrahimIrak Ordusu'nun 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından ele geçirilen Musul'a girdiğini ve birliklerin Al Intisar mahallesine baskın düzenlediğini bildirdi.
CNN International'ın haberine göre Irak Ordusu, 2014'ten beri DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'a girdi

CNN'e konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin İbrahim, Irak Ordusu'nun 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından ele geçirilen Musul'a girdiğini ve birliklerin Al Intisar mahallesine baskın düzenlediğini bildirdi.

IŞİD'le askeri mücadelenin Irak'ta en kritik eşiği olan Musul Operasyonu başlayalı iki hafta oldu. Musul tamamen çevrelendi. Dün Irak özel harekat kuvvetlerinin Musul'un dış mahallelerine girdiği yönündeki haberlerin ardından bugün dünyanın beklediği haber geldi. Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak Ordu'sunu 9. Zırhlı Tugayı'nın Musul'a girdiği belirtildi.

Kent iki seneden uzun bir süredir IŞİD'in elindeydi. Musul'daki Irak ordusu unsurları IŞİD'in kente girmesinin ardından direniş göstermeden Musul'u terk etmişti.
IŞİD'liler Musul'daki Türkiye Konsolosluğu'na girerek çalışanlar ve yakınlarından oluşan 49 kişiyi de rehin almıştı.
Musul'daki operasyona Irak merkezi ordusunun yanı sıra Kuzey Irak yönetimine bağlı peşmerge güçleri ile Türkiye'nin Ankara ile Bağdat arasında gerilime neden olan Başika Kampı'nda eğittiği Ninova Muhafızları da katılıyor.
IŞİD, bir süredir kent dışında sert direniş gösteriyordu.

Son Güncelleme: 03.11.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.