IŞİD Felluce'de klor gazlı kakliam yaptı, 300 ölü

Terör örgütü IŞİD, Felluce'de kimyasal silah kullandı. Örgüt saldırısında 300 asker hayatını kaybetti..

22 Eylül 2014 Pazartesi 17:31
IŞİD Felluce'de klor gazlı kakliam yaptı, 300 ölü






Kimsayal Ali'den sonra Klorlu IŞİD katliamı

Felluce'de kimyasal saldırı: Terör örgütü IŞİD Felluce'de IŞİD katliam yaptı, Örgüt Felluce klor gazı kullandı

Saddam döneminde Halepçe'de 5 binden fazla sivil Kürt'ü katleden Kimyasal Ali lakaplı Ali Hasan El Mecid'ten sonra bu kez terör örgütü IŞİD kimyasal silaha sarıldı. Felluce'de klor gazı kullanan örgüt 300'den fazla Irak askerini katletti. Irak hükümet kaynakları klor gazından çok sayıda sivilinde etkilendiğini duyurdu. Arap haber kanalları da Felluce'deki durumu 'Flaş gelişme' olarak veriyor. Felluce'ye bağlı çok sayıda yerleşim biriminde Irak ordu birlikleriyle IŞİD militanları arasında son 20 gündür çatışmalar yoğun olarak sürüyordu.

KLOR GAZI'NI NEREDEN BULDU?

Saddam Hüseyin'in emriyle Halepçe katliamına imza atan Kimyasal Ali'nin kullandığı kimsayal maddelerin Almanya'dan satın alındığı ortaya çıkmıştı. Alman istihbaratının onayıyla satılan Sarin kimyasalının Halepçe katliamında kullanıldığının kesinleşmesine rağmen uluslararası mahkemeden bu ülkeye her hangi bir yaptırım çıkmadı. IŞİD tarafından kullanılan klor gazının Suriye'deki askeri tesislerden çalındığı tahmin ediliyor. IŞİD'in elinde halen Suriye birliklerinden alınan çok sayıda uzun menzilli Scud füzeleri de bulunuyor..
Son Güncelleme: 22.09.2014 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.