IŞİD'den Kobani itirafı: Geri çekildik

Terör örgütü Kobani’den sonra kente bağlı köylerde Kürt güçlerinin kapsamlı operasyonları sürerken IŞİD, Kobani’den çekildiğini yazılı açıklama ile duyurdu.

02 Şubat 2015 Pazartesi 10:53
IŞİD'den Kobani itirafı: Geri çekildik






IŞİD'den Kobani itirafı: Geri çekildik

Kobani'nin IŞİD'den arındırılması sonrasında doğu, güney ve batı kesimlerinde işgal altındaki köylere yönelik kapsamlı operasyonlara aralıksız devam eden peşmerge ve ÖSO destekli YPG savaşçıları dün Tilhecip ve Buban köyleri ve çevresinde IŞİD'i sıkıştırdı.

Önceki gün ise Siftek, Şikefte ve Dole köylerini IŞİD'den alan YPG güçleri çok sayıda zırhlı araç, ağır silah ve mühimmat ele geçirdi.

Operasyonlar kapsamında IŞİD'den alınan 20'yi aşkın köy ve mezraya dönüşler de başladı. Bu arada hala IŞİD'in denetimi altında bulunan çok sayıda köyden ise kent merkezi ve YPG'lilerin denetimindeki alanlara yönelik zaman zaman uzun menzilli top, havan ve füzelerle saldırılar yapılıyor.

6 GÜN SONRA


IŞİD'in füzelerinden bazıları ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. Koalisyon uçaklarının etkili bombalaması ve karadan YPG'nin kapsamlı saldırısı sonucu geçtiğimiz hafta Kobani'den çıkarılan IŞİD, 6 gün sonra "Kobani'den çekildik" diye açıklama yaptı.

TEHDİT VİDEOSU


Örgüt, yayınladığı videoda, resmen kentten çekildiğini açıklarken, yeniden saldıracakları tehdidinde bulundu.
Son Güncelleme: 02.02.2015 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.