IŞİD'in, El Kaide'nin daha beteri geliyor

Ortadoğu ve Afaganistan kökenli terör örgütleri arasında vahşi katliam yarışı sürerken, en tehlikelisi olarak nitelendirilen yeni bir yapılanmanın uyarısı geldi.

27 Eylül 2014 Cumartesi 12:56
IŞİD'in, El Kaide'nin daha beteri geliyor






IŞİD'in, El Kaide'nin daha beteri geliyor

Terör örgütleri arasında korku ve dehşet salma yarışı başladı. Vahşi katliamlarda PKK'yı geçen IŞİD'e bölgede yeni bir rakip geliyor. El Kaide'den ayrılan Horasan adı verilen örgüt 11 Eylül'den daha korkunç saldırılara hazırlandığı iddia ediliyor.


Amerikan basını, Suriye’de faaliyet gösteren El-Kaide uzantısı ‘Horasan’ terörist grubunun IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu ileri sürdü. İstihbarat ve güvenlik birimlerinin de doğruladığı iddianın merkezindeki örgüte ilişkin detaylar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Örgütün başında tüm Ortadoğu’da yaygın El Kaide ağı kuran ve Bin Ladin’in en yakın adamlarından birisi olan Muhsin el Fadhli bulunuyor. İran’daki El Kaide ağını da kuran Fadhli’nin örgütünde tespit edilemeyen bombalar yapan İbrahim el Asiri de bulunuyor. Örgüt  hedefindeki ülkelerde uçaklara bomba koyarak 11 Eylül benzeri eylemler planlıyorlar. ABD’nin 10 yılı aşkın süredir takip ettiği örgütün IŞİD’in yerine geçeceği düşünülüyor.

SURİYE'DE FAALİYETE GEÇTİ

İddiayı ileri süren New York Times gazetesi ABD istihbarat ve askeri kurumlarının raporlarına dayandırdığı haberine göre Horasan grubu Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen deneyimli ve üst düzey yetkili El-Kaide üyelerinden oluşturuldu. Grup 2 yıl önce Suriye’de faaliyete geçti. Örgütün doğrudan ABD ve yurtdışındaki kurumlarına karşı planladığı eylemlerden yola çıkan Pentagon yetkilileri örgütün IŞİD dahil diğer tüm gruplardan çok daha tehlikeli olduğu tespitinde bulunuyorlar. Örgüt El-Kaide liderlerinden 33 yaşındaki Kuveyt kökenli Muhsin el-Fadhli’nin komutanlığında yönetiliyor. Fadhli’nin ABD New York’ta İkiz Kulelere gerçekleştirilen 11 Eylül 2001 saldırıları öncesinde Usame Bin Ladin’in yakın çevresine girdiği, Bin Ladin’in en güvendiği adamlardan birisi olduğu ve 11 Eylül saldırılarına ilişkin planların içinde yer aldığı iddia ediliyor.  Başına 7 milyon dolar ödül konulan El Fadhli’nin örgüte finansı Kuveytli zengin bağışçılardan sağlıyor.  Örgütün El Fadhli dışındaki şematik yapısı ise bilinmiyor. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 27.09.2014 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.