İspanya'da minibüslü teröristler 13 kişiyi katletti

Barcelona'da teröristlerin kullandığı araç kalabalığın arasına daldı, ilk belirlemelere göre 13 kişi can verdi. Vahşi saldırı sırasında 80 kişi yaralandı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 20:17
İspanya'da minibüslü teröristler 13 kişiyi katletti







İspanya'da minibüslü teröristler 14 kişiyi katletti


İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüsü kalabalığın arasına daldı, 13 kişinin can verdiği saldırıda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Bu arada kanlı saldırının ardından silahlı iki kişinin bir Türk restoranına girdiği ve içeride bulunanları rehin aldığı bilgisi geldi. İşte Barcelona saldırısının detayları.

Barcelona'da önce minibüsle 13 kişiyi katleden iki silahlı terörist, daha sonra bir Türk restoranını bastı. Barcelona'da tüm ulaşım seferleri iptal edildi. Silahlı teröristlerin bulunduğu lokantaya çıkan yollar kapatıldı. İki teröristin elinde rehin tuttuğu turistlerin sayısı bilinmiyor. Dışişleri Bakanlığı, İspanya'da bulunan Türk vatandaşlarının Barcelona'da söz konusu bölgeden uzak durması çağrısında bulundu. Terörist saldırıda yaralananların sayısı 50'ye yükseldi. Katalan basını ise teröristlerden birinin öldürüldüğünü, restorana silahlı baskının ise söz konusu olmadığını yazdı.
Saldırı sonrası çelişkili bilgiler geldi. Katalanya yönetimi, kanlı saldırı sırasında 12 kişinin can verdiğini 80 kişinin yaralandığını duyurdu.
Öte yandan Barcelona saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi. İspanyol yetkililer saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, ikinci bir saldırının da önlendiğini duyurdu.
Edinilen bilgiye göre Barcelona'da bir araç kalabalığın arasına daldı, yaralılar var. Silahlı 2 kişi bir restorana girdi. Bölge boşaltıldı. Polis kaçan saldırganı arıyor. İspanya polisi terör saldırısı üzerinde duruyor.

İspanyol basınında çıkan haberlere göre, teröristlerden sağ olarak yakalandı. İspanyol vatandaşı 25 yaşındaki teröristin Fas kökenli olduğu iddia edildi.


İspanya İçişleri Bakanı, "En az 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var" dedi.

TÜRK RESTORANINA GİRDİLER

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Restoran'ın ismi, Luna de İstanbul.

İSPANYA BASINI: EN AZ 13 ÖLÜ

Minibüs kalabalığın arsına daldı. İspanya basınına göre en az 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Polis vatandaşları bölgeden uzak durmaları için uyardı. Barcelona'da tren ve metro istasyonları kapatıldı.

Olay, İspanya'nın Barcelona kentindeki turistik Las Ramblas bölgesinde meydana geldi.

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüs kalabalığın arasına daldı, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. İspanya basını saldırıda, 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını duyurdu. Terör saldırısını DEAŞ üstlendi
Başbakan Binali Yıldırım: İnsanlığı hedef alan her türlü alçak saldırıyı kınıyoruz.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Barcelona'daki korkunç saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim etkilenen herkesele birlikte, Teröre karşı mücadelede birlikteyiz." dedi.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İspanyol basını, 2 şüphelinin de yakalandığını duyurdu. Katliam saldırısı ile ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerin terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu bildiriliyor.

İspanyol basını: Polisle çatışan bir saldırgan öldürüldü. İspanyol Katalonya bölgesi polisi, Twitter'da bir adamı tutukladıklarını söyledi.

Barcelona polisi ve Katalan yönetimi resmi olarak, 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 15'inin durumu ağır. Saldırının ardından Eupen Grubu, Barcelona Havalimanı'nda yapılan grevi erteledi. Katalonya İç İşleri bakanı Joaquim Forn, ölü sayısını 13 olarak duyurdu.
İspanya medyası Barcelona'daki saldırı ile ilgili Driss Oukabir isimli saldırganın fotoğrafını paylaştı. Oukabir isimli saldırgan Fransa'nın Marsilya şehrinden ispanya'ya gelmiş.
İspanyol medyasının verdiği bilgiye göre Oukabir Facebook hesabında anti semitist paylaşımlar yapmış.

İspanyol basınından geçen haberlere göre, saldırıyla ilgili olduğu düşünülen bir araç daha bulundu.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI KINADI

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Barselona'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör belası karşısında İspanya halkının ve hükümetinin her zaman yanındayız."

 
Son Güncelleme: 17.08.2017 23:21
Anahtar Kelimeler:
BarcelonaKatalanya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.