İsrail mahkemesinden 4 Filistinlinin evinin yıkımına onay

İsrail Yüksek Mahkemesi, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Filistinlilere ait 4 evin yıkım kararını onayladı.

03 Ağustos 2017 Perşembe 15:46
İsrail mahkemesinden 4 Filistinlinin evinin yıkımına onay






KUDÜS (AA) - İsrail Yüksek Mahkemesi, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Filistinlilere ait 4 evin yıkım kararını onayladı.

İsrailli Bireysel Savunma Merkezi Hamoked'den yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin, Batı Şeria'nın orta kesimindeki Deyr Ebu Mişal beldesinde 3, Silvad beldesinde ise bir Filistinlinin evinin yıkım kararını onayladığı belirtildi.

Deyr Ebu Mişal'deki evlerin üst katlarının, Silvad'daki evin ise tamamının yıkılacağı kaydedilen açıklamada, ev sahiplerinin eşyalarını çıkarabilmeleri için 9 Ağustos'tan önce yıkım işleminin yapılamayacağı ifade edildi.


Yıkım kararı onaylanan evler, haziran ayında Doğu Kudüs'te bir İsrail polisinin ölümüyle sonuçlanan olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla polis güçleri tarafından vurularak öldürülen 3 kişi ile başka bir Filistinliye ait.

İsrailli Bireysel Savunma Merkezi Hamoked, söz konusu evlerin yıkım kararının iptal edilmesi için İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Muhabir: Abdel Ra'ouf Daoud Abdel Ra'uof Arnaout, Ali Semerci

Son Güncelleme: 03.08.2017 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.