İsrail'e kadın hakları ihlali konusunda BM uyarısı

Bilin bakalım en fazla kadın hakları ihlali dünyaınn hangi ülkesinde? Cevap: İsrail. Filistinli kadınların haklarını ihlal ediyor.

21 Mart 2015 Cumartesi 01:51
İsrail'e kadın hakları ihlali konusunda BM uyarısı






BM'ye göre İsrail Kadın haklarının en büyük ihlalcisi

Bilin bakalım en fazla kadın hakları ihlali dünyaınn hangi ülkesinde? Cevap: İsrail. Filistinli kadınların haklarını ihlal ediyor.

En azından Birleşmiş Milletlerin kadın haklarıyla ilgili komisyonu, “Kadınların Statüsü konusu Komisyonu” (CSW) Cuma günü bitireceği senelik toplantısını sonuçlandırırken 193 üye ülkeden tek birisini kadın hakları ihlali konusunda kınıyor: İsrail.

Suriyeyi kınamıyor: Hükümet kuvvetlerinin savaş taktiği olarak kadınlara tecavüz ve işkence ettiği, sadece 2014 te Esad rejiminin çoğu kadın ve çocuk 24,000 kişiyi öldürüp 3 milyondan fazlasını mülteci yaptığı Suriyeyi CSW kınamıyor.

Suudi Arabistanı kınamıyor: Mecburi kıyafeti giymeyen kadınların cezalandırıldığı, politikadan, araba kullanmaktan, erkek bir akraba olmadan seyahat etmekten men edilen, erkek kardeşlerinin aldığı mirasın yarısını alabilen ve mahkemede yaptıkları tanıklık erkeklerin tanıklığının yarısı kadar değeri olan kadınların yaşadığı  Suudi Arabistanı kınamıyor.

Sudanı kınamıyor: Aile içindeki şiddetin yasak olmadığı, rıza gösterilen cinsel ilişki için alt yaş sınırı olmayan, genç kızlar için evlenme yaşının 10 olduğu ve 50 yaşı altı kadınların %88 inin “sünnet” olduğu, evlilik boşanma ve mirasta eşit hakların tanınmadığı kadınların yaşadığı Sudanı kınamıyor

İranı kınamıyor: Son seçimlerde başkanlığa aday olan her bütün kadınların adaylıklarının reddedildiği, “zina”nın recm (taşlanarak idam) ile cezalandırıldığı, tecavüz girişiminde bulunanlara karşı koyup onları öldürenlerin cezalandırıldığı, Anayasanın onları hakim  olmaktan men ettiği ve evin dışında çalışmak için eşlerinden izi almaları gereken kadınların yaşadığı İranı kınamıyor.

LİSTEDE İRAN YOK SURİYE YOK

CSW İranı kınayamaz: İran CSW komisyonunun seçilmiş bir üyesi. Başkanı insanlığa karşı suçlar ve soykırımdan mahkum olmuş Sudan ise bu komisyonun başkan yardımcısı.

Dolayısıyla 2015 CSW kararında her sene olduğu gibi “İsrail işgali Filistinli kadının ilerlemesinde, kendi kendine yeterli olmasına ve toplumlarının ilerlemesine katkısı olmasında ciddi bir  engeldir” denilecek.

Filistinli erkekler değil. Fetvalar ve gelenekler değil. Şiddetle yoğrulan bir kültür değil. Barışçıl ve birlikte yaşamayı reddedtme üzerine kurulmuş bir eğitim sistemi değil. İsrail işgali!

Birleşmiş Milletlerin kendi statistiklerine göre erkeklerin %70 i çalışırken ve kadınların sadece %17 sinin iş gücüne katkısı olmasının günah keçisi...İsrail işgali.

CSW 2015 yılında dokuz resmi evrak yazdı. Bunların sekizi iç prosedürle ilgili, dokuzuncu da “Filistinli kadınların durumu ve onlara yardım”.

Mecburi kürtaj yapılan ve kısırlaştırılan, en basit sivil haklarda yoksun yarım milyar Çinli kızlar ve kadınlar üzerine bir çalışma yapılmadı.

Cinsel şiddetin hüküm sürdüğü, kadınlara sünnetin normal sayıldığı ve kadınların erkeklere tabi olduğu Somalya hakkında da bir rapor hazırlanmadı.
“Açık saçık” giyinen veya kendilerine kafa tutan kadınları öldüren katillin cezalarının hafifletildiği, evlenmek için bir en küçük yaş haddi bulunmayan, ve kadınlarının mülk, çalışma, kredi alma, maaş, eğitim veya konut konusunda eşit haklara sahip olmadığı Yemen üzerine de bir çalışma yok.

Kadın hakları Birleşmiş Milletlerdeki tek liberallik komedisi değil tabi ki.

Birleşmiş Milletlerin insan haklarından sorumlu en üst kurumu İnsan Hakları Konseyi (HRC) gelecek hafta bitireceği oturumda İsraili diğer herhangi bir ülkeden dört kere daha fazla kınayacak kararlar alacak.

İsraili kınamaların içinde, İsrailden Golan tepelerini Suriyeye geri vermesi talep edilecek. Suriyeliler son yıllarda kendi hükümet kuvvetlerinden kaçarak İsrail kontrolü altında olan Golan tepelerine kaçıp orada sıhhi tedavi görüyorlar!

Kurulduğundan bugüne kadar HRC’nin aldığı kararların üçte biri İsraili kınama kararlarıdır.

Ukraynayı hatırlıyor musunuz? Geçen sene 5,500, fakat bazı raporlara göre 50,000 kişinin öldürürdüğü, bir milyon kişinin mülteci olduğu ülke. Buna rağmen, bugüne kadar İsraile karşı alınan 67 karara karşılık, Rusyaya karşı alınan karar sayısı... SIFIR.

Peki HRC deki bu kararların alınmasına kim karar veriyor? Bu konseyin üyeleri – Hamas’ın bankası olarak tanınan Katar, Çin, Pakistan Rusya ve Suudi Arabistan.

Bu gerçekleri sıraladıktan sonra, Birleşmiş Milletlerin İsraile karşı tutumunun feci taraflı olduğundan başka bir şey söylemek zor olur. Laf kalabalığıyla götürülen bu tutumun sonucu da önyargından başka birşey olmaz.

Obama’nın bu tutuma cevabı, alınan kararlarda red oyu kullanmak, fakat bu kararları alan komisyonların masraflarına katılmak. Bir yandan bu komisyonlara katılararak onları meşrulaşturmak, diğer yandan İsraile onu anladığını söylerek teselliye çalışmak.

ABD Dışişleri sekreteri İnsan Hakları Konseyine geçtiğimiz 2 Martta “Başkan Obama ve ben konseyi destekliyoruz” deyip “konseyin İsrail saplantısı güvenirliğini baltalıyor” derken yanıldı. Demesi gereken “güvenliğini yitirdiği” idi.

Filistinliler Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi sayesinde şiddet kullanarak beceremediklerini şiddet politikası güderek gerçekleştirmeye çalışacaklar. Obama da onlara kapıyı açabilir.

 KAYNAK: Anne Bayefsky HASTURKTV.COM
Son Güncelleme: 21.03.2015 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.