Japonya'da tsunami alarmı, nükleer santraller kapatıldı

Japonya 7.3 şiddetindeki depremle sarsıldı. Deprem sonrası ölü ya da yaralı sayısı hakkında bir bilgi yok. Ülkenin en önemli nükleer santrali kapatıldı. Tsunami dalgaları bekleniyor.

22 Kasım 2016 Salı 02:05
Japonya'da tsunami alarmı, nükleer santraller kapatıldı






Japonya'da tsunami alarmı, nükleer santraller kapatıldı


Son Depremler, Japonya'da meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ederken, ülkenin kıyı kesimlerinde tsunami tsunami uyarısı yapıldı.

TSUNAMİ, JAPONYA'NIN DOĞU KIYILARINA ULAŞTI

Japonya yerel saatiyle bu sabah 6 sıralarında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından ilk tsunami dalgaları Japonya'nın doğu kıyılarına ulaştı.

Japonya Meteroloji Ajansı, Fukuşima Daini Nükleer Santrali'nin hemen yakınındaki kıyılara ulaşan tsunaminin 1 metre, Fukuşima Vilayeti Onahama limanında 60 santimetre, Soma limanında 90 santimetre yüksekliğinde tespit edildiğini duyurdu.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Amerikan Jeoloji Kurumu 7,3 şiddetindeki depremin ardından 5,4 ve 4,8 şiddetinde iki artçı depremin daha meydana geldiğini açıkladı.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, Fukishima 2 nükleer santralindeki soğutma sisteminin devre dışı kaldığını ancak reaktör çekirdeği etrafındaki suyun yeteri kadar soğuk olduğunu ve bu nedenle şu an için bir tehlike arz etmediğini duyurdu.


 
Anahtar Kelimeler:
Son Depremler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.