Kanada'da yolcu uçağı faciadan döndü: İniş takımı kabusu

Kanada Hava Yolları uçağı iniş takımları kilitlenince gövdesi ve burnu üzerine inmek zorunda kaldı. 24 yolcu yaralandı.

29 Mart 2015 Pazar 23:42
Kanada'da yolcu uçağı faciadan döndü: İniş takımı kabusu






Kanada'da yolcu uçağı faciadan döndü: İniş takımı kabusu

Avrupa'yı yasa bürüyen uçak kazasının ardından bugün de Kanada'da ikinci bir facianın eşiğinden dönüldü


Kanada Havayolları AirCanada'nın Toronto'dan Halifax'a gitmet için havalanan uçağı, iniş takımları arıza yapınca burun ve gövde üzerine iniş yapmak durumunda kaldı! İçinde 132 yolcusu bulunan uçak büyük hasar aldı, 24 yolcu yaralandı, yolcular hala olayın şokunda...

Uluslararası  Toronto Pearson Havalimanı'ndan gece havalanan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Halifax'a geldiğinde iniş takımları henüz saptanamayan sebeplerden dolayı açılmadı. 132 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçak Uluslararası Halifax Stanfield Havaalanı'na burun ve gövde üzerine inmek zorunda kaldı. Karın üzerinde uzun süre sürüklenenn uçaktaki 23 yolcu yaralandı. Havaalanına çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi.

Halifax Stanfield Havaalanı yöneticilerinden Peter Spurway, yaralanan yolculardan 18'inin ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, diğer yaralılarda hayati tehlike bulunmadığını açıkladı.
Bazı yolcular, uçağın en az 30 dakika havaalanı üzerinde tur attığını söyledi.

Kazadan sonra acil çıkışlardan çıkarılan ve 1 saati aşkın soğuk havada bekleyen yolcular, bu kadar uzun süre bekletilmelerini eleştirdi. Bazı yolcular da uçaktan bir sıvı aktığını görünce patlama olacağını sanarak koşarak uzaklaştı.


AC624 sefer sayılı uçağın pistten çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Air Canada, yaralılarının durumunun ağır olmadığını duyurdu. Yolcular, piste inerken bir elektrik hattına çarptığını iddia ettikleri uçağın durana kadar gövdesi üzerinde kaydığını belirtti.

Halifax havaalanı sözcüsü Peter Spurway, kaza sırasında havaalanında elektriklerin kesik olduğunu ancak iki olay arasında bağlantı olup olmadığını söylemedi.
Son Güncelleme: 29.03.2015 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.