Kayıp uçak ve 162 yolcu için umutlar tükendi

Malezya üçüncü büyük uçak felaketiyle sarsıldı. Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia'ya ait bir yolcu uçağı 162 yolcusuyla birlikte kayboldu

28 Aralık 2014 Pazar 15:04
Kayıp uçak ve 162 yolcu için umutlar tükendi






Kayıp uçak ve 162 yolcu için umutlar tükendi

Malezya üçüncü büyük uçak felaketiyle sarsıldı. Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia'ya ait bir yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu.
AirAsia Havayolları'na ait, Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu. QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile kalkıştan bir saat sonra bağlantısını yitirdiği belirtildi.

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a seyir halinde iken kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma, ilkyardım çalışmaları başlatıldığı ancak hiçbir sinyal alınamayan uçağın yerinin ve konumunun belirlenemediği belirtildi.

Uçaktaki yolcuların yakınları panik halinde Singapur'daki Changi Havalimanı'nda toplanmaya başladılar.

PİLOT UÇUŞ PLANININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞ

Uçağın kaybolmadan hemen önce Jakarta’daki kuleden kötü hava şartları nedeniyle uçuş planının değiştirmesini istediği öğrenildi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, pilotun yoğun bulutlardan kaçmak için 6 bin feet yükseklikten 38 bine çıkmak için izin istediğini açıkladı.

Cakarta havalimanı yetkilileri uçağın iyi durumda olduğunu ancak hava şartlarının olumsuz olduğunu belirtti.  AirAsia şirketi de Facebook sayfasından yaptığı açıklamada uçağın Endonezya Hava Trafik Kontrol’ü kumandasındayken kaybolduğunu belirtti.

Uçağın 156 Endonezyalı, 3 Güney Kore’li ve Singapur, Malezya ve Fransa vatandaşı birer yolcusunun bulunduğu açıklandı. Uçakta iki pilot ve 5 kabin memuru ile birlikte 138 yetişkin yolcu ve 16 çocuk bulunduğu öğrenildi.
Son Güncelleme: 28.12.2014 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.