Kerry : Türklerle operasyona gidiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN kanalından Christiane Amanpour’a dün verdiği demeçte terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelelerini anlattı.

18 Kasım 2015 Çarşamba 11:21
Kerry : Türklerle operasyona gidiyoruz






Kerry, “Suriye’nin kuzey sınırının yüzde 75’i şu an kapanmış durumda. Ve biz şimdi kalan 98 kilometrelik kısmı kapatmak için Türklerle operasyona giriyoruz” dedi. Kerry, Suriye rejimi ile muhalifler arasında haftalar içinde ateşkesin olabileceğini söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te verdiği röportajda, geçen hafta IŞİD’in kontrolünden geri alınan Sincar’ı hatırlatan Bakan Kerry, “Sincar bölgesini kurtardık. Yakınlarda bulunan topluluklara doğru hareket ediyoruz. Rakka’da Fransa ve Rusya’nın artan saldırıları sözkonusu. Suriye’nin kuzey sınırının yüzde 75’i şu an kapanmış durumda. Ve biz şimdi kalan 98 kilometrelik kısmı kapatmak için Türklerle operasyona giriyoruz. Büyük çaba sarf ediyoruz” dedi. 

Kerry, Suriye’ye konuşlandırma kararı alınan ABD özel kuvvetlerini de hatırlatarak “DAEŞ’in (IŞİD) üzerinde daha fazla baskı oluştuğunu düşünüyoruz” diye ekledi. Kerry geçen hafta yaptığı açıklamada, “Kısa süre öncesine kadar DAEŞ, Suriye’nin Türkiye ile yaklaşık 870 kilometrelik sınırın yarısından fazlasını kontrol ediyordu. Bugünse elinde sadece yüzde 15’i kaldı ve müttefiklerimizle geriye kalanını da zorla açıp güvenliği sağlamak için bir planımız var” demişti.


Kerry, dün IŞİD katliamı dolayısıyla ziyaret ettiği Paris’te yaptığı açıklamada ise Suriye rejimi ile muhalifler arasında haftalar içinde bir ateşkesin sözkonusu olabileceğini söyledi. Washington’da, Suriye’nin batısında ateşkes sağlanırken doğuda IŞİD’e karşı hava saldırılarının arttırılması konuşuluyor. 
Son Güncelleme: 18.11.2015 11:26
Anahtar Kelimeler:
ABDIŞİDSuriyeJohn Kerry
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.