Kirby, Türk medyasından bazı kişileri kendi adamları gibi görüyor

Amerikan yönetimi iki ülke arasında yaşanan kriz sırasında Türk medyasının sessiz kalmasından yakınıyor. Sanki Türk medyası içinden bazı kişilerin ABD'yi savunması beklentisi içine giren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirbiy'nin sözleri akılları karıştırdı. Türk medyasının görevi Amerikan çıkarlarını mı savunmak?

22 Kasım 2016 Salı 02:23
Kirby, Türk medyasından bazı kişileri kendi adamları gibi görüyor






Kirby, Türk medyasından bazı kişileri kendi adamları gibi görüyor

Türk - Amerikan ilişkilerini zorlaştıran FETÖ'cü yapılanmaya korumaya alan ABD yönetimi, Türk medyası içinde bazı kişilerin kendilerini yönelik eleştiriler konusunda hareket etmediğinden yakınıyor. FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimi sırasında çok sayıda ABD'li asker ve eski diplomatla ilişkisinin bulunmasıyla ilgili iddiaları "Komik" bulan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Türk medyasının çoğu üyesi, (darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik) düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.

TÜRK MEDYASI AMERİKAYI SAVUNMAK ZORUNDA MI?

Kirby, günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programındaki konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu belirten Kirby, buna ilişkin yorum yapmak istemediğini kaydetti.

Kirby, Erdoğan'ın CBS kanalına verdiği mülakatı seyrettiğini bildirdi.

"Türkiye halkı neden ABD'nin darbe girişiminin arkasında olduğuna yönelik bir hisse kapıldı?" sorusu üzerine ise Kirby, "Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu." ifadelerini kullandı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.