Kırgızistan'dan küstah Türkiye açıklaması

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kırgızistan’da Fethullah Gülen’in adamlarının darbe yapabileceği yönündeki iddiaları "absürt" olarak değerlendirdi.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 17:56
Kırgızistan'dan küstah Türkiye açıklaması






Yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atanbayev, bir gazetecinin Mevlüt Çavuşoğlu’nun iddialarını sorması üzerine,

"Bu, absürt bir iddiadır. Şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zaman neden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında fark edemediler? Biz, tabii ki, bütün tavsiyeleri dikkate alacağız ve bu konuyla ilgili bilgileri inceleyeceğiz. Fakat bizi korkutmaya ve bize bir şey öğretmeye gerek yok" şeklinde oldukça küstahça bir yanıt verdi.

Basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de değinen Atambayev, Türkiye’nin zor zamanlarda Kırgızistan’a yaptığı yardımlardan ötürü minnettar olduklarını, fakat hiç kimsenin bir başka ülkeye kendi şartlarını dayatmaya hakkı olmadığını ifade etti.

"O YARDIMI GERİ ALABİLİRSİNİZ"

Atambayev, "Biz, egemen bir ülkeyiz ve bize neyin gerekli olup olmadığına, kendimiz karar vermeliyiz. Ülkeler birbirlerine hiç bir şart olmaksızın yardım etmeli, bizim her söylenene evet diyeceğimizi zannetmemelidir. Yoksa, öyle bir yardım bize lazım değildir. O yardımı geri alabilirsiniz. Biz, ülkelere, yaptıkları yardımlardan ötürü minnettarız, fakat hiç kimse bize, şart dayatmamalı" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 01.08.2016 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.