Kırım'da cami kundaklanmak istendi

Kırım'ın Sudak bölgesinde bulunan bir köydeki caminin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yakılmak istendiği, kundaklama girişiminin cami bekçisi sayesinde önlendiği bildirildi.

14 Kasım 2014 Cuma 04:04
Kırım'da cami kundaklanmak istendi






Kırım'da cami kundaklanmak istendi

Ukrayna ile Rusya'yı savaşın eşiğine getiren Kırım'da Türkler zor bir dönemden geçiyor. Kırım'ın Sudak bölgesinde bulunan bir köydeki caminin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yakılmak istendiği, kundaklama girişiminin cami bekçisi sayesinde önlendiği bildirildi.

Kırım Müftülüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, olay Solneçnaya Dolina köyünde dün gece meydana geldi.

Kimliği belirlenemeyen kişiler, caminin zemin katında bulunan bir odaya odun getirerek yaktı. Olayı gören cami bekçisi Edem Muslimov, odada başlayan yangını söndürdü. Muslimov'un müdahalesiyle sadece odanın pencere çerçevesi yandı.

Edem Muslimov, yangını söndürdükten sonra olayı polis ve itfaiyeye haber verdiğini söyledi. Polisin kundaklama girişimini araştırdığı belirtildi.

Solneçnaya Dolina köyündeki cami 2003 yılında yapılmıştı. Köyde yaklaşık 150 Kırım Tatarı yaşıyor. Tatar nüfusu, köyün toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 30'nu oluşturuyor.
Son Güncelleme: 14.11.2014 04:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.