Kızıldağ'da son durum; Türkmenler karşı saldırıya geçti

Türkiye Suriye sınırında Yayladağ ilçesinin hemen karşısında yer alan Kızıldağ için Türkmen güçler dün akşam saatlerinde yeniden karşı taarruza geçti. Kızıldağ'ın çevresinde yer alan kasaba ve köyleri geri almaya çalışan Türkmen güçlerine Rus uçakları havadan bomba yağdırıyor.

19 Aralık 2015 Cumartesi 06:46
Kızıldağ'da son durum; Türkmenler karşı saldırıya geçti






Kızıldağ'da son durum; Türkmenler karşı saldırıya geçti

Suriye Türkiye sınırı yakınlarında Türkmen birlikler, Kızıldağ ve Burj El Kasab'ta karşı saldırıya geçti.

Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmen birlikler, Kızıldağ ve Burj El Kasab'ta karşı yeni bir taarruz başlattı.

Bölgeden gelen haberlere göre Türkmenler, dün akşam saatlerinden itibaren, bölgenin kuzeyinde yer alan Kızıldağ tepesi ve çevresiyle güneydeki Burj El Kasab tepesi karşı harekat başlattı.

Aynı kaynaklar Rus destekli rejim güçlerinin karşılık vermesiyle şiddetli çatışmaların yaşandığını, Rus savaş uçaklarının da Esad güçlerine havadan destek verdiğini duyurdu.

Bölgedeki patlama ve çatışma sesleri Yayladağı ilçesinden duyuluyor.

Bölgeye hakim bir konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Kızıldağ, son 1 ay içinde 5 kez el değiştirmiş, son olarak 10 hafta önce Türkmenlerin eline geçmişti.

Rejim ayrıca, 2 ay önce güneydeki Gimam, Zuveyk ve Derhanne köylerini ele geçirmiş, bölgedeki stratejik öneme sahip Burj El Kasab tepesini almak için saldırılarını sürdürüyordu.
Son Güncelleme: 19.12.2015 07:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.