Kobani için haykıranlardan, Kerkük için 'Çıt' yok

Kobani gerekçesiyle aylarca Türkiye'de fırtına koparan ünlü İnsan Hakları Savunucuları, Kerkük'ü kan gölüne çeviren IŞİD'li katiller için sus-pus oldu.

31 Ocak 2015 Cumartesi 06:52
Kobani için haykıranlardan, Kerkük için 'Çıt' yok






Kobani için haykıranlardan, Kerkük için 'Çıt' yok

Kerkük'te Son durum, Kerkük'te IŞİD Katliamı, Kobani gerekçesiyle aylarca Türkiye'de fırtına koparan ünlü İnsan Hakları Savunucuları, Kerkük'ü kan gölüne çeviren IŞİD'li katiller için sus-pus oldu.
Kobani ve Diyala’dan çıkartılan IŞİD bu kez yönünü Kerkük, Bağdat ve Mısır’a çevirdi. Irak’taki çatışmalarda 114 kişi ölürken Sina yarımadasında patlayan bomba 30 kişiyi öldürdü.
Başkent Bağdat'taki çifte saldırıda 44 kişinin öldüğünü 72 kişinin yaralandığı açıklandı. Selahattin iline bağlı Samarra’da 24 kişi ölürken Kerkük şehir merkezindeki Kasr Kerkük Oteli yakınında bulunan eski polis müdürlüğü binasına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi, ardından IŞİD’in 4 intihar eylemcisi Kasr Kerkük Oteli'ni bastı. Oteldeki silahlıları etkisiz hale getirmek isteyen güvenlik güçleri otelin çevresini sardı ve ayrı ayrı noktalardan otele girmeye başladı. Boş olan otele giren silahlı kişilerin burada el bombaları da kullandıkları kaydedildi.

SALDIRIYI BEYTÜL MAKDİS ÜSTLENDİ

Çatışmalar sonucu güvenlik güçleri durumu kontrol altına alabildi. IŞİD'li saldırganların girdiği otelin Kerkük polisi ve Kürt Emniyet(asayiş) Güçleri'nce kurtarıldığını bildirdi. Baskında saldırganlar dışında ölen ya da yaralanan olmadı.  IŞİD'in saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Mısır’ın Sina yarımadasının kuzeyindeki Ariş'te güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırılarda en az 42 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD'in Sina'daki kolu Ensar Beytül Makdis üstlendi.
Son Güncelleme: 31.01.2015 06:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.