Kobani'de IŞİD mevzileri birer birer düşüyor

Koalisyon güçleri Kobani'deki hedefleri vuruyor, IŞİD mevzi kaybediyor. Bombadardımanların ardından ilçenin doğusunda bir tepeye asılan 'IŞİD bayrağı'nın yerinde olmadığı görüldü.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:41
Kobani'de IŞİD mevzileri birer birer düşüyor






Kobani'de IŞİD mevzileri birer birer düşüyor



Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar son birkaç gündür ilçenin doğusunda yoğunlaştı. Sınıra yakın bölgedeki patlamalar, zaman zaman Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden duyuluyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de IŞİD hedeflerine bomba yağdırmaya devam ediyor. Önceki gün 8 hava saldırısı gerçekleştiren ülkeler, dün sabah Kobani'nin güneyini vurdu. Bombardımanlarda örgütün zırhlı araçları ve mevzileri hedef alınıyor. Koalisyonun saldırılarının ardından IŞİD'le savaşan Kürt güçleri, Kobani'nin batısında stratejik açıdan önemi bulunan Tall Şeir tepesini tekrar ele geçirdi. İlçenin doğusundaki bir tepeye asılan IŞİD bayrağının da yerinde olmadığı görüldü. 

MÜCADELENİN SEMBOLÜ

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Kobani'nin teröristlerin eline düşmemesi için Türkiye'nin sınırlarını açması gerektiğini belirtti. Hollande, IŞİD kuşatması altındaki Kobani'yi 'mücadelenin sembolü' olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye'yi haklı çıkardı

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den Türkiye'yi haklı çıkaran itiraf... ABC televizyonunda Martha Raddatz'ın sorularını yanıtlayan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, sunucunun "Raporlara göre; savaş uçaklarından yalnızca yüzde 10'u bomba atıyor" yorumundan sonra şunları söyledi: "Onları hedef almak zor. Nasıl manevra edeceklerini, toplumu nasıl kullanacaklarını biliyorlar ama bir hedef bulduğumuzda yok edeceğiz." Dempsey, IŞİD'e karşı sahada Amerikan askeri olsa daha etkin olmaz mıyız sorusu üzerine, Bu soruya 'Evet' cevabı vereceğim durumlar olacaktır. 

Kürt güçleri NATO seviyesine gelecek

İngiltere, IŞİD'e karşı ön cephede mücadele veren Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere destek kapsamında verilecek bomba imha eğitimini finanse edeceğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Philp Hammond Irak'taki temasları sırasında peşmerge güçlerinden 18 öğrenciye sağlanacak eğitimin, ev yapımı bomba olarak bilinen EPC ile müdahaleye yoğunlaşacağını ve Kürt güçlerinin NATO seviyesine yükseltileceğini söyledi.
Son Güncelleme: 15.10.2014 07:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.