Kobani'de patlama oldu, Telabyad'a dönüşler durdu

ÇATIŞMA ve bombardıman endişesiyle evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ve IŞİD'in terk etmesiyle kontrolün YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği Suriye'nin Telabyad kentine geri dönüşler durdu

25 Haziran 2015 Perşembe 11:13
Kobani'de patlama oldu, Telabyad'a dönüşler durdu






Kobani'de patlama oldu, Telabyad'a dönüşler durdu

Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa),() - ÇATIŞMA ve bombardıman endişesiyle evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ve IŞİD'in terk etmesiyle kontrolün YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği Suriye'nin Telabyad kentine geri dönüşler, Kobani'de meydana gelen patlama sonrası durdu. Sabah saatlerinden itibaren ülkelerine dönmek için Akçakale Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Kobani'de meydana gelen patlama nedeniyle tedirginlik yaşayınca Suriye'ye gitmekten vazgeçti.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve geçen yıl ocak ayından bu yana IŞİD denetiminde olan Suriye'nin Telabyad kenti, geçen pazartesi günü koalisyon ülkelerinin hava bombardımanı desteğini alan YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti. Bu gelişmenin ardından çatışma ve bombardıman korkusuyla evlerini terk ederek Türkiye'ye gelen binlerce kişi de yeniden ülkelerine dönmeye başladı.
Bu sabah yine ülkesine gitmek isteyen çok sayıda Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısı önüne geldi. Ancak, Suriyeliler burada Kobani'de patlama olduğunu ve bazı bölgelerde çatışmalar çıktığını öğrendi. Çatışmaların yeniden Telabyad'a sıçrayabileceği endişesi taşıyan Suriyeliler, sınırın açık olmasına rağmen ülkesine dönmekten vazgeçti. Gelişmeleri takip eden Suriyeliler, tedirgin olduklarını ve birkaç gün daha bekledikten sonra güvenli olduğuna kanaat getirmeleri halinde Suriye'ye gideceklerini söyledi.

10 YARALI AKÇAKALE'YE GETİRİLDİ

Bu arada Kobani'deki patlamalarda yaralanan 10 sivil araçlarla Telabyad Sınır Kapısı'na getirildi ve buradan ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan yaralılardan durumu ağır olanlar acil servisteki müdahalelerinin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.