Laboratuvar farelerine görülmedik eziyet

İngiltere’nin en önemli üniversitelerinden birinde farelerin kafaları kopartılıyor, boyun kemikleri kırılıyor.

10 Aralık 2013 Salı 12:01
Laboratuvar farelerine görülmedik eziyet






İngiltere’nin en önemli üniversitelerinden birinde yapılan gizli çekimlerde hayvanlara yapılan eziyeti gösteren şok edici görüntüler ortaya çıktı. Bilimsel araştırmalarda dünyanın önde gelen kuruluşlarından Imperial College London, bulgular sonrasında laboratuvarında hayvanlarla ilgili araştırmalarına çekidüzen vermek zorunda kalacak.
Denek hayvanlarının diri diri ameliyat edilmelerine karşı mücadele eden BUAV kurumu, gizlice laboratuvarlara girmeyi başardı. BUAV, farelerin deney sonrasında kafalarının giyotinle kesildiğini, boyunlarının kırıldığını, farelerin kafalarının makasla kesildiğini bildirdi. Hayvanların acı içinde kıvrandıklarını ve ayrıca zayıf ve sefil halde olduklarını bildiren BUAV, farelere yapılan vahşetin kedi, köpek, maymun gibi daha büyük laboratuvar hayvanlarına da yapılıyor olmasından endişe ediyor.

Üniversite de “düzeltilmesi gereken önemli şeyler olduğunu” kabul etti ve hemen harekete geçeceğine dair söz verdi.
İçişleri Bakanlığı da konu hakkında bir soruşturma yürütüyor. Bakanlık, suçlu bulunanların cezalandırılacağını bildirdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.