Ladin'in katili tetikçiye 52 madalya verilmiş

Amerika'nın Pakistan'da düzenlediği bir operasyonla öldürdüğü El Kaide'nin kurucusu Usame Bin Ladin'in katili ilk kez deşifre edildi.

06 Kasım 2014 Perşembe 12:48
Ladin'in katili tetikçiye 52 madalya verilmiş






Ladin'in katili tetikçiye 52 madalya verilmiş

Amerika'nın Pakistan'da düzenlediği bir operasyonla öldürdüğü El Kaide'nin kurucusu Usame Bin Ladin'in katili ilk kez deşifre edildi. Yıllardır Usame bin Ladin'i öldüren kişinin kim olduğu merak ediliyordu. O infazı gerçekleştiren ABD Donanması Özel Kuvvetler askerinin kimliği ilk kez açıklandı. ABD'de yayınlanan bir televizyon programında ifşa edilen tetikçinin 38 yaşındaki Rob O'Neill olduğu belirtildi.
Usame Bin Ladin'i alnından 3 kurşunla öldüren o askerin kimliği yıllar sonra ilk kez açıklandı. 16 yıldır Navy SEAL yani Özel Kuvvetler askeri olarak görev yapan O'Neill, 400'den fazla göreve çıktı ve 52 madalyaya layık görüldü.

Rob O'Neill'ın babası Tom O'Neill, "Rob'un kimliği açığa çıktğı için insanlar, IŞİD'e hedef olacağımızdan endişeleniyor. Ben de onlara, kapımın önüne büyük bir hedef koyup gelip bizi haklayın yazacağım, diyorum."

Başkan Obama tarafından da kişisel olarak tebrik edilmiş O'Neill, Usame Bin Ladin'i Pakistan'ın Abbottabad şehrinde saklandığı üste 2 Mayıs 2011 tarihinde alnında 3 atışla vurarak öldürdüğü açıklanmıştı.
Son Güncelleme: 06.11.2014 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.