Libya’da intihar saldırısı! 23 ölü, 70 yaralı!

Libya’nın Bingazi kentinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında en az 23 kişi öldü, en az 70 kişi de yaralandı.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 11:04
Libya’da intihar saldırısı! 23 ölü, 70 yaralı!






Libya’da intihar saldırısı! 23 ölü, 70 yaralı!

Libya Ordu sözcüsü Fadel al-Hassi saldırganların Libya Hükümetine bağlı Libya Ulusal Ordusu özel birliklerini hedef aldığını açıkladı. Saldırının meydana geldiği bölgenin ise Libya hükümet güçlerince, Libya Hükümetine karşı savaşan koalisyon güçlerinden dün geri alındığı öğrenildi.

Görgü tanıkları patlamanın etkisi ile üç katlı bir binanın çöktüğünü söylerken, bazı Libya gazeteleri Libya Ulusal Ordusu’nun dün ele geçirdiği, yoğun askeri gücün bulunduğu bölgeye patlayıcı yüklü araçla saldırı yapılabilmesine dikkat çekti.
Saldırıyı IŞİD ve Ansar al-Sharia ile ittifak içinde olmasına rağmen Birleşmiş Milletler terör listesinde bulunmayan Bingazi Devrimcilerinin Shoura Konseyi adlı radikal grup üstlendi.
Son Güncelleme: 16.08.2016 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.