Meteor çarptı öldü: 700 binde birlik ihtimal can aldı

Bilim dünyası 700 bin de bir ihtimal olarak hesapladığı ölüm şekli Hintli otobüs sürücüsünü buldu. Kamaraj adlı çiftçi feci şekilde can verdi.

08 Şubat 2016 Pazartesi 12:10
Meteor çarptı öldü: 700 binde birlik ihtimal can aldı







Meteor çarptı öldü: 700 binde birlik ihtimal can aldı

Dünyada meteor çarpması sonucu hayatını kaybeden ilk insan olarak kayıtlara giren Hintli otobüs şoförün feci ölümü ülke gündemini sarstı. Bilim insanlarına göre belki de meteor çarpması sonucu ölen ilk insan olarak Kamaraj'ın adı yazıldı.

Hindistan’daki otobüs şoförlüğü yapan Kamaraj adlı köylünün hayatına mal olan olay yerli halkı da korkuttu. Bilim dünyasının hesaplamalarına göre, Hintli Kamaraj. bir insanın başına gelme olasılığı 700 binde bir olan bir neden yüzünden öldü. Kamaraj adlı şoför, yakınlarına düşen meteorun yarattığı sarsıntı yüzünden havada savrulup hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Tamil eyaletinde bulunan Vellore kentindeki K Pantharappalli köyüne düşen meteor, adı Kamaraj olduğu öğrenilen bir otobüs şoförünün ölümüne yol açtı. Bu olay, ‘ilk meteor çarpması kaynaklı ölüm’ olarak kayıtlara geçebilir.
Yetkililer önce köyün güneyindeki bir okulun yerleşkesinde yaşanan ‘patlamanın’ bomba olduğunu savundu. Ancak adli tıp uzmanları bölgede patlayıcı izine rastlamadı. Ancak olayın yaşandığı yerin yakınlarındaki bir su deposunun yakınlarında yaklaşık 61 cm derinliğinde bir krater ve meteor parçası bulundu.

Nitekim bu gizemli olayın meteordan kaynaklandığı daha sonra yetkililer tarafından da doğrulandı. Bununla birlikte meteor düştüğü sırada yakınlardan geçmekte olan ve sarsıntının etkisiyle 3 metre ileriye savrulan Kamaraj hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Kamaraj’ın ailesi ve yaralılara bu ‘talihsiz kazadan’ dolayı tazminat ödeneceği de belirtildi.

Gökbilimci Alan Harris, bir kişinin gökten düşen bir cisim yüzünden hayatını kaybetme olasılığının 700 binde bir olduğunu söylemişti. Nitekim araç ve binaların meteor yüzünden zarar gördüğü haberleriyle sıkça karşılaşılıyor ama kayıtlarda şu ana kadar meteorun can aldığına dair bir vaka yer almıyor. Kaynak Sputnik
Son Güncelleme: 08.02.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.