Mollalar Türk bayraklı Traktör taraftarlarını hapse attı

Tractor Sazi, İran Futbol Lig'nin Türk kökenli futbol kulübü. Ülkenin en ateşli taraftar kitlesine sahip. Tahran rejimi, Kırmızı Beyaz renkleri ve Bozkurt işareti yapan taraftarları bölücü ve ırkçılıkla suçluyor

02 Eylül 2015 Çarşamba 09:33
Mollalar Türk bayraklı Traktör taraftarlarını hapse attı






Mollalar Türk bayraklı Traktör taraftarlarını hapse attı



İran Futbol Lig'in en büyük taraftar kitlesine sahip  Tractor Sazi futbol kulübü, Tahran yönetiminin ırkçı baskısı altında. İran rejimine yakınlığı ile bilinen haber kanalları ve internet siteleri Tebriz'de Tractor taraftarı bir gencin Türk bayrağı taşıyan tişörtle maça girmesini hedef göstererek tutuklanmasına neden oldu.

Sloganları: Yel yatar, tufan yatar, yatmaz Tractor Bayrağı!

Traktör Sazi'nin ünlü sloganı tüm taraftarların gönüllerini fethetmiş. Kırmızı Beyaz renkleriyle her karşılaşmada futbolcularına 90 dakika boyunca kesintisiz moral veren Tractor'un ateşli kitlesi Türk düşmanı mollaları kızdırdı. Haberimizde fotoğraflarda, Türk ve Azeri bayrakları daire içine alınarak gösteriliyor. İran'da hükümet yanlısı internet siteleri, bir futbol maçında Türk ve Azerbaycan bayraklı tişörtler giyen ve Azeri bayrakları taşıyan Azeri kökenli taraftarları bölücülükle suçladı.

İran 'da Azeri kökenli nüfusun yoğun olduğu Tebriz kentinin takımı Tractorsazi ve Şiraz kentinin takımları Fecr-i Sepasi arasında oynanan karşılaşma sırasında çekilen fotoğraflarda bazı taraftarların Türk bayraklı tişörtler giydiği, bazılarının da Azerbaycan bayrakları taşıdıkları görülüyor. Hükümet yanlısı Rajanews internet sitesinde haber, "Fecr-Tractor maçına bölücü sembollerle katıldılar" başlığıyla duyuruldu.

Haberin ayrıntısında da, "Maalesef bu insanlar, diğer taraftarlara da öncülük yapıp, diğer kentlerde de pek çok kez bölücü tezahüratlar yaptırdılar" denildi.


Ayrıca, "Pan-Türkist fikirleri yaymaya çalışan bu tribün liderleri, durumu kendi çarpık amaçları için kötüye kullandı" ifadesi yer aldı.
Aynı fotoğraflar, benzer ifadelerle birçok farklı hükümet yanlısı internet sitesinde de yer aldı.
Son Güncelleme: 02.09.2015 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.