NATO, Polonyalı pilotlara nükleer silah kullanmayı öğretiyor

Ukrayna'yı piyon haline getiren Almanya-Polonya öncülüğündeki batılı ülkeler şimdi de Rusya'ya karşı nükleer silah kullanacak Polonyalı pilotları eğitiyor.

26 Aralık 2014 Cuma 16:23
NATO, Polonyalı pilotlara nükleer silah kullanmayı öğretiyor






NATO, Polonyalı pilotlara nükleer silah kullanmayı öğretiyor

NATO, ABD ve AB ülkeleri Karadeniz'i kan gölüne mi çevirmeye hazırlanıyor. Ukrayna'yı piyon haline getiren Almanya-Polonya öncülüğündeki batılı ülkeler şimdi de Rusya'ya karşı nükleer silah kullanacak Polonyalı pilotları eğitiyor. Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, bugün yaptığı açıklamada, NATO tarafından Polonya’da verilmekte olan askeri eğitimler kapsamında nükleer silah kullanabilecek savaş pilotlarının yetiştirilmeye başlandığını söyledi.

POLONYA UKRAYNA'YI BÖLEN ÜLKE

Ukrayna'daki iç savaşın tetikleyicisi ülkelerin başında gelen Polonya, Rusya karşıtı tüm güçleri son iki yıldır hem eğitim hem de para desteği veriyor. Bu konuda eski Ukrayna hükümeti elindeki belgeleri açıklamış, Moskova yönetimi de Polonya'yı uyarmıştı. "Nükleer silahı bulunmayan NATO üyesi ülkelerde nükleer silah kullanabilecek savaş pilotların yetiştirilmesine yönelik olarak başlatılan eğitim faaliyetleri ve Polonya gibi yeni ülkelerin de bu sürece dahil edilmeleri ciddi rahatsızlık yaratmaktadır’’şeklinde konuşan Antonov, askeri yönetimler arasındaki temas eksikliğinin Avrupa’da karşılıklı bir güven ortamı yaratmaktan ziyade, yanlış anlamalara ve şüpheci yaklaşımlara hizmet ettiğinin altını çizdi.

Açıklamasının devamında, Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerin tamamen koptuğunu, ancak Savunma Bakanlığı olarak bu durumu gayet sakin karşıladıklarını belirten Antonov, ‘‘NATO ile askeri işbirliği konusunda yürütmüş olduğumuz ilişkiler, karşı tarafın girişimi ve bu doğrultuda Brüksel’de alınan karar ile 2014 itibariyle kesintiye uğramış bulunmaktadır. Söz konusu girişim, ulusal çıkarlarını savunan Rusya’yı cezalandırmaya yönelik bir adım niteliğindedir’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Son Güncelleme: 26.12.2014 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.