Papa'nın danışmanları Türk Büyükelçi'yi kandırdı mı?

İddiaya göre bir grup AKP'li dışişleri uzmanı Roma'ya giderek temaslarda bile bulundu. Ancak dün Papa Françesko'nun okuduğu dua metni yıllarca tüm katolik ülkelerde kaynak kabul edebilecek ifadelerle dolu.

13 Nisan 2015 Pazartesi 08:26
Papa'nın danışmanları Türk Büyükelçi'yi kandırdı mı?






Papa'nın danışmanları Türk Büyükelçi'yi kandırdı mı?

Son 20 gündür, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko'nun Ermeni iddialarını resmi belge niteliği sayılan duasında dillendireceği iddiaları diplomasi koridorlarında dolaştı durdu. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi bu konuda Ankara'yı rahatlatan bilgiler geçti.

İddiaya göre bir grup AKP'li dışişleri uzmanı Roma'ya giderek temaslarda bile bulundu. Ancak dün Papa Françesko'nun okuduğu dua metni yıllarca tüm katolik ülkelerde kaynak kabul edebilecek ifadelerle dolu. Dışişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklar, Papa'nın danışmanlarının Türk diplomatlarını kandırmış olabileceğini dile getiriyor.
 
ANKARA SADECE ÜZÜNTÜ DUYMUŞ

Katolik dünyasının dini lideri Papa 1915’te yaşanan Ermeni tehciri için ‘soykırım’ ifadesini kullandı, Türkiye ayağa kalktı. Papa Françesko, Vatikan’da dün 1915 olayları için düzenlenen pazar ayininde ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Beyan kabul edilemez” derken, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı” mesajı verildi. Mesajda krizi geçiştirmeye yönelik üslup dikkat çekti
Ardından Türkiye, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yi istişarelerde bulunmak için geri çağırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmadı" dedi.

GECEYE DOĞRU DÖNDÜ

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Roma'dan kalkan Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla dün gece saat 22.55'te Atatürk Havalimanı'na indi. VIP Salonu'ndaki bekleme alanına geçen Paçacı, daha sonra THY uçağıyla Ankara'ya geçti. Paçacı gazetecilere açıklama yapmadı.


Son Güncelleme: 13.04.2015 08:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.