PKK'lı teröristlerdle ABD askerleri Rakka'da çatıştı

Amerika'nın ağır silahlarla donattığı PKK'lı katiller, Rakka'da sivilleri evlerinden sürüyor. Yüzlerce sivilin ev ve işyeri PYD'li teröristler tarafından yağmalandı.

03 Ağustos 2017 Perşembe 21:04
PKK'lı teröristlerdle ABD askerleri Rakka'da çatıştı






PKK'lı teröristlerdle ABD askerleri Rakka'da çatıştı


Rakka'yı terör örgütü DEAŞ'tan temizlemek için yola çıkan PKK - PYD'li teröristler çok sayıda ev ve işyerini yağmalayınca, destekçisi Amerikalı askerler müdahale etti. Amerikan askerleri tarafından ağır silahlarla donatılan PYD'li teröristlere silahla müdahale eden ABD güçlerinin, Rakka'dan çıkarılan sivillerin toplama kamplarına sürülmesine ise ses çıkarmadığı öğrenildi.

Suriye'nin Rakka ilinde konuşlu ABD güçleri, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı militanların sivillerin evlerini yağmalaması üzerine, olayların merkezindeki terörist gruba müdahale etmek zorunda kaldı. Yerel kaynaklar yağmayı engellemeye çalışan ABD askerleri ve PYD'li teröristler arasında çatışma çıktığını bildirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD militanları, ABD'nin askeri desteğinde, terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle girdiği Rakka'nın kuzey kırsalında, Tel Semin beldesi sakinlerinin evlerini yağmaladı.

YAĞMACI TERÖRİSTLERLE DESTEKÇİLERİ ABD ASKERLERİ ÇATIŞTI


Evleri yağmalanan ve el koyulan sivillerin tepkisi, terör örgütü ile arbedeye dönüştü. Bunun üzerine, bölgedeki ABD kuvvetleri, zırhlı araçlarla beldeye girdi. Bazı PYD'li teröristlerin ABD askerlerine silah çekmesi üzerine çatışma çıktığı öne sürüldü. Yaşanan çatışmada ölü ya da yaralı sayısına dair net bir bilgiye ulaşılamazken bölgede gerginliğin sürdüğü bildirildi.

MAYIN BELİRLEME ARAÇLARI TAMPON BÖLGE OLUŞTURDU

"Cougar MRAP" tipi zırhlılar, personel taşıyıcı araçlar ve Husky tipi mayın belirleme araçlarının beldede tampon bölge oluşturduğu görüldü.

PYD'Lİ TERÖRİSTLER SİVİLLERİ KAMPLARA GÖNDERİYOR

Terör örgütü PKK/PYD, DEAŞ karşıtı operasyon kapsamında ateş altına alınan Rakka'da ölümden kaçan sivillerin, kontrolündeki kentlere girmesine izin vermiyor. Örgüt, barınma ve beslenme olanağının sağlanmadığı taşlık arazilerde tuttuğu sivilleri, rüşvet vermeye zorluyor. Sivillerin kentlere girebilmesi için referans ya da kefili olup olmadığını da soruyor. Bu yolla kent merkezlerine girebilen siviller bir süre sonra yeniden sözde kamplara gönderilebiliyor.
Anahtar Kelimeler:
ABDPKKDEAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.