Putin'e soru yöneltebilmek adına açtığı pankart olay oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yılsonu basın toplantısı başladı. Rossia 1, Toplantıya toplam 1392 gazetecinin katıldığı edinilen bilgiler arasında.

17 Aralık 2015 Perşembe 12:54
Putin'e soru yöneltebilmek adına açtığı pankart olay oldu






Putin'e soru yöneltebilmek adına açtığı pankart olay oldu

Bütün gazetecilerin Putin'e soru yöneltmesi olanaksız. Bu nedenle bazı gazeteciler, Putin’in dikkatini çekebilmek adına üzerinde Rusya’da popüler olan siyasi içerikli sloganlar yazılı özel pankartlar hazırladı. 

Putine soru yöneltebilmek için "hamileyim" pankartı açtı...

Guardian muhabiri Shaun Walker, salondaki gazetecilerden birinin Putin'in dikkatini çekip soru yöneltebilmek için üzerinde 'hamileyim' yazan bir pankart tuttuğunu aktardı.
Putin Türkiye ile ilgili yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:
Türkiye yönetiminin uçağımızı düşürmesini, dostça bir adım olarak değil düşmanca bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı.

"Türkmenlerle ilgili bir şey konuşulmadı"

Biz Türkiye ile işbirliğini reddetmedik. Antalya’ya G20 zirvesine gittim ve orada birçok Türk yöneticiyle görüştüm. Bizim önümüze uluslararası hukuka uymayan Türkiye hakkında çok hassas konular koydular. Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadım. Türkmenlere saldırılarla ilgili soru sorabilirlerdi. Biz de “Tamam anlıyoruz. Size yardım etmeye hazırız” diyebilirdik.

"Umut görmüyorum"

Türkiye'deki mevcut yönetimle anlaşmaya varmak zor olacak gibi görünüyor. İlişkilerin onarılması konusunda umut görmüyorum.
Suriye krizi konusundaki tutumumuzu değiştirmedik. Suriye’yi kimin yöneteceğine dış güçler karar veremez. Rusya, Suriye krizinin tüm tarafları memnun edecek şekilde çözülmesi için çaba gösterecek.  Suriye’de siyasi çözüm mümkün. Bunun erken gerçekleşmesi daha iyi olur.
Son Güncelleme: 17.12.2015 12:58
Anahtar Kelimeler:
PutinRusayRossia 1
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.