Putin'e Türk savaşçıların zırhı verilecek

Altaylar'da yapılan kazılarda bulunan Türk savaşçılara ait zırhların en ünlüsü devlet başkanı Putin'e verilecek. 23 Kg ağırlığındaki zırh ve silahların kopyası bilim adamları tarafından üretiliyor.

18 Aralık 2014 Perşembe 11:28
Putin'e Türk savaşçıların zırhı verilecek






Putin'e Türk savaşçıların zırhı verilecek


Rus Bilim adamları, Rusya Fedarasyonu Başkanı Vladimir Putin'e Türk savaşçılarının kullandığı zırhın bir kopyasını vermeye hazırlanıyor. TASS ajansının geçtiği habere göre Putin'e verilecek olan Türk zırhının milattan sonra 5. yüzyılda kullanılan ve Demir Kurt olarak bilinen savaşçıların giydiği zırh özel olarak hazırlandı.

Rusya Federasyonu'nin prestijli okullarından biri olarak bilinen Novosibirsk Devlet Üniversitesi Arkeoloji ve Etnografya Bölümü bilim adamları tarafından yapılan zırhın orjinali Altay Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan kazılar sırasında bulundu. Türk kağanların kurganlarında yapılan kazılarda 5 ve 7. yüz yıllarda kullanılan çok sayıda zırh bulunduğunu açıklayan Novosibirsk Devlet Üniversitesi Arkeoloji ve Etnografya Bölümü öğretim üyesi Doç. Leonid Bobrov bakan Putin'in bu zırhlarla yakından ilgilendiğini söyledi.


PUTİN GİYECEK Mİ

Novosibirsk Devlet Üniversitesi Arkeoloji ve Etnografya Bölümü öğretim üyesi Leonid Bobrov 'Uzmanlarımız tarafından bu zırhlarda kullanılan malzemelerin aynısı yeniden üretildi. Yapım teknikleri yıllar süren araştırmalarla yeniden orjinaline birebir benzeyen zırhlar ürettik. Bu zırhlardan birini Putin'e vereceğiz. Giymesini çok arzu ettik. Ürettiğimiz Türk zırhı Rusya Devlet Başkanlığı müzesinde sergilenecek' dedi.


Türk savaşçıların kullandığı kask, zırh, omuzluklar, kalkan, mızrak, ve iç astarlar ile üretilen zırhın toplam 23 kg ağırlığında olduğunu söyleyen Barbarov şunları söyledi; 'Büyük Türk Kağanlığı'na ait bu savaş malzemeleri bölümümüzde titizlikle korunuyor. Türk savaşçılarına ve kağanlarına ait askeri malzemeler içerisinde en dikkate değer bir komutan için üretilen zırhtı. Kopyasını Putin için ürettik. Fırtına, Kurt, Demir Kurt gibi sınıflara ayrılan Türk ordusunun vurucu birimlerinin benzersiz silah sistemleri kullandığını bu kazılarda öğrendik. Bu kazılarda bulduğumuz çoğu savaş araçları Hakasya ve Altay'da kurulan müzede sergileniyor." (iyigunler.net ÖZEL)
Son Güncelleme: 18.12.2014 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.