Referandum kutlamaları erken başladı: Erbil'de seviç gösterileri var

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin düzenlediği referandumda oy sayım işlemleri devam ederken, bazı bölgelerde kutlama gösterileri de başladı. Gösterilen sırasında zaman zaman silah sesleri duyuldu.

26 Eylül 2017 Salı 00:41
Referandum kutlamaları erken başladı: Erbil'de seviç gösterileri var






Referandum kutlamaları erken başladı: Erbil'de seviç gösterileri var

ABD, Rusya, Türkiye, İran ve BM'nin karşı çıkmasına rağmen Irak Kürtleri bugün sandık başına gitti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin düzenlediği referandumda oy sayım işlemleri devam ederken, bazı bölgelerde kutlama gösterileri de başladı. Gösterilen sırasında zaman zaman silah sesleri duyuldu.


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı bölgeler ve tartışmalı bölgelerde yapılan bağımsızlık referandumunda oy sayım işlemleri devam ediyor. Referandumda oy kullanma saatinin bitmesinin ardından sandıklarda sayım işlemleri sürerken, saat 22.00'e kadar açılan sandıklarda ortalama yüzde 95 oranında 'Evet' oyu çıktığı öğrenildi.

Referandumda oy sayım işlemlerinin devam ettiği saatlerde Erbil'in bir çok noktasında sevinç gösterileri başladı. Erbil'in 60'lık caddesi ve İskan semtinde toplananlar, sevinç gösterileri yaptı. Havai fişeklerin atıldığı gösterileri sırasında sık sık silah seslerinin duyulması dikkat çekti.

İskan semtinde kurulan bir platformda müzik dinletisi sunulurken, kalabalık grup halinde halay çekenler oldu. Referandumla ilgili oy sayım işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

YÜKSEK SEÇİM VE REFERANDUM KOMİSYONU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bağımsızlık referandumu oy verme işleminin sonlanmasının ardından Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu tarafından ilk açıklama yapıldı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunda oy verme işleminin saat 19.00'da sona ermesinin ardından sayım işlemine geçildi. Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu tarafından yapılan açıklamada 4 milyon 581 seçmenden 3 milyon 357 bin kişinin oy kullandığını, bu veriler ışığında referanduma katılımın yüzde 72.16 olduğunu bildirdi. Detaylı bilgilerin 72 saat içerisinde oy sayım işleminin tamamen sonlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

Son Güncelleme: 26.09.2017 01:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.