Rus kızlara kiliseden uyarı: Müslümanları örnek alın

Kilise'nin daha çok Rus genç kızlarına yönelik çağrısında vurgu yaptığı 'bekaret' kavramı ilk kez ülke gündemine geliyor

27 Aralık 2014 Cumartesi 02:21
Rus kızlara kiliseden uyarı: Müslümanları örnek alın






Rus kızlara kiliseden uyarı: Müslümanları örnek alın

Rus medyası Ortodoks Kilise'sinin 'Müslümanları Örnek alın' çağrısını tartışıyor. Kilise'nin daha çok Rus genç kızlarına yönelik çağrısında vurgu yaptığı 'bekaret' kavramı ilk kez ülke gündemine geliyor. İşte o tartışmanın yansımaları..

AHLAK KONUSUNDA MÜSLÜMAN KADINLARI ÖRNEK ALIN!

Rusya’da Ortodoks Kilisesi halka “Müslümanları örnek alma çağrısını”  yineledi. Rusya Ortodoks Kilisesi Aileden Sorumlu Komisyonu Başkanı Dmitri Smirnov, Rusyalı kadınlara “ahlak konusunda Müslüman kadınları örnek almalarını” salık verdi. 
Rus ajanslarının bildirdiğine göre, Rusyalı din adamı, “Tarihte ilk defa Müslüman kadınların ailevi ahlakı, vaftiz edilen kişileri, onları Hristiyan olarak tabir edemem, geride bıraktı” dedi.
 
Smirnov, “Bütün Müslüman kızları bakire. Bizde 1945 yılında dahi bütün kızlar bakireyken, sahne ile, televizyonlar ile, sözde edebiyat ile bunu bozdular” ifadelerinde bulundu.
 
Ortodoks Kilisesi Toplumla İlişkiler Dairesi Başkanı Vsevolod Çaplin ise, bankacılık sisteminde Müslümanlardan örnek alınması teklifinde bulunmuştu.
 
“Ortodoks bankacılığı” sistemi üzerinde düşünülmesi gerektiğini belirten din adamı, “Müslümanlar bunu başardı. Faize sırt çevirdiler, ancak buna rağmen İslam bankacılığı etkinliğini yitirmedi. Rusya, tefecilik olmadan Ortodoks bankacılık sistemi kurma konusunu düşünebilir. Çin, İslam dünyası ve dünyada etkisi artan diğer güçlerle bağlantıya geçilerek bu yapılabilir” demişti. -
Son Güncelleme: 27.12.2014 02:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.