Rusya 35 yıllık yeni silahlanma programı hazırladı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. dünya savaşı sırasında başına gelen Rusya'nın da başına geldi. Parasını ödediği halde Fransa iki aydır Rusya'ya savaş gemilerini vermeyince, Moskova yönetimi tüm silahlanma projelerini kendi imkanlarıyla geliştirmeye yöneliyor.

14 Aralık 2014 Pazar 02:26
Rusya 35 yıllık yeni silahlanma programı hazırladı






Rusya 35 yıllık yeni silahlanma programı hazırladı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. dünya savaşı sırasında başına gelen Rusya'nın da başına geldi.
ABD ve AB ülkelerinin başını çektiği ambargonun ardından Rusya Federasyonu parasını ödediği halde teslim alamadığı savaş gemilerinin ardından silahlanma programlarında ciddi değişikliklere gidiyor. Rusya Mistral tipi iki savaş gemisi için Fransa'ya 4 milyar dolar ödeme yapmış, ancak gemiler NATO'nun ambargosuna takılmıştı.
YENİ DÖNEM
Rus çıkarma helikopter gemilerinin tasarımı ve yapımının, 2050 Uzun Vadeli Savaş Gemi Yapımcılığı Programı’na dahil edildiği bildirildi.

TASS’ın verdiği habere göre savunma sanayisinden bir üst düzey kaynak, “Yerel çıkarma gemilerinin yapımı, Donanma tarafından 2050 Uzun Vadeli Savaş Gemi Yapımcılığı Programı’na dahil edildi ve Savunma Bakanlığı tarafından onaylandı. Programda bu türden çık sayıda gemi yer alıyor” diye açıkladı.

Rusya Donanması’nın Mistral tipi helikopter gemilerine veya daha küçük üniversal çıkarma gemilerine ihtiyaç duyduğunu belirten kaynak, böyle bir geminin, halihazırda yapım aşamasında bulunan Ivan Gren tipi 11711 projeli büyük çıkarma gemilerine göre daha fazla sorun çözebileceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 14.12.2014 02:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.