Rusya'dan çılgın savunma, minicik ada için seferberlik

Tam olarak bir kara parçası olduğu bile şüpheli. Deniz yüzüyinden en yüksek noktası 1 metrelik kumsal. Büyüklüğü küçük bir bahçeli ev yapılacak kadar, 500 metre kare. Moskova yönetimi küçücük ada için 60 kişilik tam donanımlı savaş gemisi gönderdi, bir de füze tatbikatı düzenledi.

22 Ekim 2014 Çarşamba 23:24
Rusya'dan çılgın savunma, minicik ada için seferberlik






Rusya'dan çılgın savunma, minicik ada için seferberlik


Rusya Savunma Bakanlığı 1913 yılından bu yana önce Çarlık, Sonra SSCB, ardından da Rusya Federasyonu'na bağlı özerk Yakutistan Cumhuriyeti sınırlarına dahil edilen 500 metrekarelik Yaya adasının korunması için 60 kişlik özel savaş gemisi görevlendirdi. Bu arada Bölgeye 6 bin kişilik deniz ve kara gücü hazırlayan Moskova yönetimi batılı ülkelere Sibirya kuşağından göz dağı verdi.


500 METREKARELİK ADA ÜSTELİK 1 MERTE YÜKSEK

Rusya Savunma Bakanlığı son yıllarda Sibirya kıyılarında yoğunlaşan NATO faaliyetlerinin ardından ülkenin en uç noktasında bulunan kara parçası olarak bilinen Yaya adası denizden sadece bir metre (1 Metre) yüksekte ve 500 metre karelik bir kara parçası olarak haritada güçlükle görülen bir özelliğe sahip. Ada yakınlarında yer alan zengin doğalgaz ve hidrokarbon yatakları Moskova yönetiminin kuzeydeki deniz mili hakkını en uç düzeye çıkaran ada bu açıdan stratejik öneme sahip.
Doğu Sibirya Denizi ile Antartika arasında yer alan Yaya Adası etrafında askeri faaliyetlerini en üst düzeye çıkaran Rusya hükümeti su üstü ve su altı füze denemeleri yaparak bölgede görev yapan askeri birlikleri her türlü çatışma ortamıman hazırlık testinden geçirdi.
Kutup bölgesinde devriye görevi yapan askeri uçakların sayısını artıran Rusya
Son Güncelleme: 22.10.2014 23:30
Anahtar Kelimeler:
Yaya AdasıRusya Sibirya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.