Şam’dan kovulan Hamas Türkiyeye yerleşiyor

Son senelerde İsrail Türkiye ilişkileri sadece politik alanda kötüleşmiyor: İddialara göre Türkiye Hamas’ın karargahı haline geldi; örgütün silahlı militanları, devletin bilgisi dahilinde ve desteğiyle Türk topraklarında eğitim görüyor.

22 Mart 2015 Pazar 00:10
Şam’dan kovulan Hamas Türkiyeye yerleşiyor






Şam’dan kovulan Hamas Türkiyeye yerleşiyor


İsrail, Hamasın Türkiyeden dışlanması için NATO’yu devreye sokuyor Son senelerde İsrail Türkiye ilişkileri sadece politik alanda kötüleşmiyor: İddialara göre Türkiye Hamas’ın karargahı haline geldi; örgütün silahlı militanları, devletin bilgisi dahilinde ve desteğiyle Türk topraklarında eğitim görüyor.

Geçtiğimiz aylarda Amerika Türkiyeden, Türk topraklarında Hamas’ın silahlı faaliyetine son vermesini talep etti. Türkiyenin bir NATO üyesi olduğu, ve çoğu NATO üyesine göre Hamas’ın bir terör grubu olduğunu hatırlattı. Bu talebe Türk yetkililerden hiçbir cevap gelmedi.

İsrail savunma bakanı Moshe Yaalon NATO savunma bakanlarıyla yaptığı toplantılarda bu konuyu birçok kere dile getirdi. Yaalon, Geçtiğimiz ay Hindistanda yapılan bir askeri fuarda Türkiyenin Hamasın terör örgütünü desteklemesinin bir NATO üyesi olan Türkiyenin diğerleriyle alay etmesine benzetti.

Hamas 2011’de Şamdan ayrılmak zorunda kaldığında “Batı Şeriya ve Kudüs karargahını” İstanbula taşımıştı. 2013 te yeniden yapılanan Hamas Türkiyedeki faaliyetlerini arttırdı. Örgütün başına İsrailden sürgüne gönderilen Salah AL Aruri getirildi. Bugün Al Aruri’nin emrinde, İsrailde uzun hapis cezalarına çarptırılmalarına rağmen Gilad Şalit serbest bırakılırken Türkiyeye gönderilen 20 kadar Hamas teröristi var.

İstanbuldaki Hamas örgütü, Türkiye, Ürdün ve Suriyede de okuyan Filistini talebeleri kendi saflarına katmak için çalışıyor.

Bu talebelerle önce Türkiye veya Ürdünde temasa geçiliyor. Ürdün kendi topraklarında silahlı faaliyete izin vermediğinden, Hamas’a yeni katılanlar İstanbula gönderiliyor ve şehrin hemen dışında, Türk Milli İstihbarat Teşkilatının gözetiminde silahlı eğitim alıyorlar.

Her sene yüzlerce genç bomba, hafif silahlar ve gizli operasyonlar yapma eğitimi aldıktan sonra eğitimlerine Suriyede devam ediyorlar. Oradan da Batı Şeriya veya Gazzedeki Hamas saflarına katılıp terör hücreleri kuruyorlar.
2014 yılının Mayıs Ağustos ayları arası, Filistin Yönetimi kontrolü altındaki topraklarda 93 Hamaslı pek çok saldırı hazırlığındayken yakalandılar. Amaçları aynı anda yapılacak birçok terör olayından sonra Filistin Yöneyimi hükümetini devirip idareyi ele almaktı. Bu örgütün başı Riyad Nasser  İstanbuldaki Hamas ile koordone çalışıyordu. Eylül 2014 te birçok terör olayına karışan 30 Hamaslı Batı Şeriyada yakalandı. Komutanları Batı Şeriyadaki Tulkarem şehrinden Manaf Ajbara. Manaf Türkiyede mühendislik okurken Hamas’a katılmış ve orada eğitilmiş.

Hamas’ın İstanbul karargahı Batı Şeriyadaki teröristlerinden istihbarat alır. Geçtiğimiz aylarda Batı Şeriya ve Yeruşalayimde meydana gelen terör olaylarının arkasında İstanbul karargahı olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz yaz üç İsrailli genci kaçırıp öldürenlerin de İstanbuldaki karargah tarafından gönderildiği öğrenlidi. Hamas’ın Batı Şeriya’dali silahlarını bir çoğu da aynı karargah tarafından satın alındı ve gönderildi. KAYNAK HASTURKTV.COM
Son Güncelleme: 22.03.2015 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.