Son Dakika Deprem; Ruhani deprem bölgesinde

7.3'lük Irak depremi en ağır darbeyi İran'a vurdu. Deprem bölgesine felaketin ardından gelen Cumhurbaşkanı Ruhani, kamu tarafından yapılan deprem konutlarının yıkılmasının faturasını devlete kesti.

14 Kasım 2017 Salı 16:20
Son Dakika Deprem; Ruhani deprem bölgesinde






Son Dakika Deprem; Ruhani deprem bölgesinde

500'den fazla kişinin can verdiği depremin ardından, felaket bölgesine gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, vatandaşların acısını yerinde gördü. Binlerce kişinin karşıladığı Ruhani, deprem felaketinde, kamu kurumları tarafından yapılan konutların yıkılmasında sorumlulğu devlete ve eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad hükümetine yükledi, Ruhani eski yönetimleri de yerden yere vurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7.3 büyüklüğündeki deprem sonucunda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ülkenin Kirmanşah ilinde incelemelerde bulundu

Depremin en çok hasara neden olduğu Serpol Zehap ilçesinde dar gelirliler için yapılan toplu konut projelerindeki yardım çalışmalarını yakından izlemek isteyen Ruhani, izdiham nedeniyle alana giremedi.

Ruhani, burada yaptığı konuşmada eski Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde başlatılan sosyal konut projesini eleştirdi.

Ruhani,"Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş hâlbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış. Demek ki bu projelerde bazı sorunlar var" diye konuştu.

Mesken-i Mehr olarak adlandırılan İran'daki sosyal toplu konut projeleri Ahmedinejad döneminde dar gelirlilere yardım amacıyla başlatılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.