Suriye'de DEAŞ, Rus generali vurdu

Amerikalı askerlerin neredeyse iki yıldır vurduğunu iddia ettiği DEAŞ'li teröristler kendisine saldıranları değil, Suriye hükümetine destek veren ülkeleri hedef alıyor.

25 Eylül 2017 Pazartesi 00:28
Suriye'de DEAŞ, Rus generali vurdu






Suriye'de DEAŞ, Rus generali vurdu


Terör örgütü DEAŞ, ABD ya da PKK, PYD yerine Rusya'yı hedef aldı. Amerika, Musul ve Rakka'da DEAŞ'i yenilgiye uğrattığını söylerken, bu ülkeye karşı ciddi bir direniş gösteremeyen DEAŞ, Suriye'ye en büyük desteği veren Rusya'ya saldırıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 5. Ordu komutanlarından Korgeneral Valeriy Asapov'un, Suriye'de DEAŞ'ın havan saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı

Rusyanın Suriye'deki üst rütbeli askeri danışmanlarından Korgeneral Valeriy Asapov'un, Deyrizor kentinde DEAŞın düzenlediği havan saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

Russia Todayin haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla, 5. Ordu komutanlarından Korgeneral Asapov'un, Suriye'de DEAŞ'ın havan saldırısı sonucu ölümcül şekilde yaralanarak yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Deyrizor yakınlarındaki Beşşar Esed rejimi güçlerine danışmanlık yapan Asapov'un saldırı sırasında bir sahra karargahında bulunduğu aktarılan açıklamada, saldırıda Asapov'un tercümanının ve yanındaki iki albayın da hayatını kaybettiği belirtildi.

Asapov, Rusyanın Suriye'deki üst rütbeli askeri danışmanlarından biriydi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.