Suudlar buna cesaret edebilir mi; Peygamber'in evini yıkacaklar

Mekke'nin tarihi dokusunu yerle bir eden, Osmanlı mirası tarihi eserleri buldozerlerle yıkan Suud krallığı şimdi de gözünü Peygamber'in evine dikti

13 Kasım 2014 Perşembe 16:01
Suudlar buna cesaret edebilir mi; Peygamber'in evini yıkacaklar






Suudlar buna cesaret edebilir mi; Peygamber'in evini yıkacaklar

Osmanlı'nın Arabistan topraklarına inşaa ettiği görkemli yapıları yerle bir eden Suud krallığı gözünü Hz.Peygamber'in evine dikti. İngiliz Independent gazetesi, Hz. Muhammed'in doğduğu evin yıkılacağını ve yerine Kral Abdullah için saray yapılacağını iddia etti.

Independent gazetesi, Mekke'nin tarihi dokusu ve Hz. Muhammed'in evinin büyük tehdit altında olduğunu söyledi.

Habere göre, kentin ve Kabe'nin etrafını gökdelenlerle dolduran Suudi yönetimi Hz. Muhammed'in doğduğu evi yıkacak ve Kabe'nin etrafındaki alana rezidans ve AVM yapacak.

EVİN YERİNE KRAL ABDULLAH'A SARAY YAPILACAK

Independent muhabiri Andrew Johnson imzasıyla yayımlanan haberde, Mekke'de Hz. Muhammed'in doğduğu evin olduğu yere devasa bir proje tasarlandığı belirtiliyor. Hz. Muhammed'in doğduğu evin yerine yapılacak binanın ise Kral Abdullah tarafından kullanılacağı iddia ediliyor.

Hz.Muhammed'in doğduğu ev olarak bilinen yerin bir süre önce hacılara kapatıldığı belirtilen haberde, Vahabilerin burada ibadet edilmemesi için özellikle uyarı astığı söyleniyor.

Uyarıda "Burasının Hz.Muhammed'in doğduğu ev olduğu konusunda hiçbir kanıt yoktur. O sebeple burada ibadet etmek ve herhangi bir şekilde dua etmek kesinlikle yasaktır" yazması dikkat çekiyor.

500 YILLIK OSMANLI MİRASI YOK EDİLDİ

İngiltere merkezli bir İslami araştırma vakfından Dr. İrfan Alawi'nin aktardığına göre geçen hafta da Peygamber'in miraca yükselmesi anısına Osmanlı tarafından yaptırılan 500 yıllık sütunlar yok edildi.

TARİHİ BİNALARIN YÜZDE 95'İ ARTIK GÖKDELEN


Mevcut ve gerçekleştirilen benzer projeler nedeniyle, Mekke'de şu ana kadar yüzlerce tarihi yapı yok edildi.Kabe'nin etrafındaki saat kulesiyle çirkin bir görüntü ortaya çıktı.

Wahington merkezli Gulf Enstitüsü'ne göre, Mekke'deki bin yıllık yapıların yüzde 95'i yok edilerek yerine gökdelenler ve AVM benzeri yapılar yapıldı.
Son Güncelleme: 13.11.2014 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.