Taliban intikam için okul bastı, 126 ölü var

Terör örgütü Taliban Pakistan'da bir okulu bastı. İlk gelen bilgilere göre en az 126 ölü var. Bölgede çatışmalar halen devam ediyor

16 Aralık 2014 Salı 13:41
Taliban intikam için okul bastı, 126 ölü var






Taliban intikam için okul bastı, 104 ölü var

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver'deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti. Peşaver'deki baskının ardından okula operasyon düzenleyen Pakistan ordusu özel birlikleriyle militanlar arasındaki çatışma devam ediyor. Operasyonun sürdüğü okulda art arda patlamalar duyuldu.

Peşaver'in bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyaleti hükümet sözcülüğünden yapılan açıklamada, Taliban militanları tarafından basılan okulda 126 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin yaralandığı bildirildi.

Peşaver kentinin bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi de 3 günlük yas ilan etti.

TALİBAN İNTİKAM İÇİN BASMIŞ

 Saldırıyı üstlenen Pakistan Taliban örgütünün sözcüsü Muhammed Horasani, "üzerlerinde bomba bulunan 6 üyelerinin okula girerek saldırıyı düzenlediğini" söyledi.

Horasani saldırıyı, "hükümet tarafından öldürülen Taliban üyelerinin intikamını almak için yaptıklarını" belirtti.

Saldırının yapıldığı okulda eğitim gören iki öğrencinin babası Majid Bashir de yaptığı açıklamada, oğlunun kendisini arayarak saldırganların birçok öğrenciyi rehin aldıklarını söylediğini aktardı.

Bashir, "Çok korkmuştu. Doğru düzgün konuşamıyordu. Saldırganların kendisini bulmasını engellemek için benden kendisini aramamamı istedi" diye konuştu.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver'deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti.

CAMERON: DEHŞET VERİCİ BİR OLAY

İngiltere Başbakanı David Cameron’dan da bir açıklama geldi. Cameron Pkistan’dan glen haberlerin büyük bir şok etkisi yarattığını ve okula giden masum çocukların öldürülmesinin dehşet verici bir durum olduğunu belirtti.


Peşaver'deki baskının ardından okula operasyon düzenleyen Pakistan ordusu özel birlikleriyle militanlar arasındaki çatışma devam ediyor. Operasyonun sürdüğü okulda art arda patlamalar duyuldu.

Peşaver'in bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyaleti hükümet sözcülüğünden yapılan açıklamada, Taliban militanları tarafından basılan okulda 126 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin yaralandığı bildirildi.
Son Güncelleme: 16.12.2014 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.