Türk Savaş Uçakları PYD botlarını vurdu

PKK'nın Suriye kolu PYD, Türkmen şehri Cerablus'a sızmaya kalkınca Türk Savaş Uçakları havadan müdahale etti. Silahlı iki PYD botu Fırat nehrinde imha edildi..

25 Ekim 2015 Pazar 14:30
Türk Savaş Uçakları PYD botlarını vurdu






Türk Savaş Uçakları PYD botlarını vurdu

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Kürt devleti kurmaya çalışan PYD'nin Türkmen bölgelerine sızma girişimine TSK'nın tepkisi sert oldu. Türk savaş uçakları, Cerablus'a silahlı botlarla Fırat nehri üzerinden sızmaya çalışan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'lileri havadan vurdu. Silahlı botların PYD'ye hangi kaynaktan geçtiği bilinmiyor. Bu tür botlar İran ve ABD tarafından yaygın olarak kullanılıyor..

ANKARA ABD'YE ANLAŞMAYI HATIRLATTI.

Türkiye "Kırmızı çizgim" dedi, ancak PKK'nın Suriye kolu PYD dinlemedi. Türk hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Türkiye'nin "Güvenli Bölge" olarak adlandırdığı Suriye kuzeyindeki "Cerablus-Azez arasında kalan bölgeye" sızma girişiminde bulunan örgütün silahlı kolu YPG'yi Fırat'tan botlarla geçerken vurdu. Gelişme askeri kaynaklar tarafından da doğrulandı. Ancak saldırının ne zaman gerçekleştiğine dair detay verilmedi.

F-16'LAR 2 BOT VURDU

Fırat'ın batısına geçme isteği bilinen PYD ise kısa süre önce Ankara'yı kızdıracak bir hamle yaptı. PYD'li silahlı güçlerin bulunduğu iki bot, Fırat Nehri'ni geçmeye çalışırken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından tespit edildi. Botun silahlı olduğu ve Cerablus'a doğru sızma aşamasında olduğu belirlenince etkisiz hale getirme kararı alındı. Havadan yapılan bombalamayla iki bot içindeki PYD militanları etkisiz hale getirildi.

'MUTABAKAT İHLALİ'

PYD'lilerin etkisiz hale getirilmesinden sonra ABD'nin diplomatik girişim başlattığı Ankara'nın da "Ağustos ayında vardığımız mutabakata göre PYD, Fırat'ın batısına geçmeyecekti" hatırlatmasında bulunduğu öğrenildi. Diplomatik kaynaklar, "Suriye'de Azez-Cerablus hattı Türkiye için ulusal güvenlik meselesi. PYD'nin, Fırat'ın batısına geçmemesi noktasında ABD ile anlaştık. Ayrıca Kuzey Irak'ta veya Suriye'de PYD'ye verilmiş, bize yönelmiş silah tespit edersek vururuz" değerlendirmesini yaptılar.

PYD TÜRKİYE'Yİ TEST ETTİ

Türkiye daha önce Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınır hattında yer alan Fırat'ın batısındaki "Cerablus-Azez" hattını güvenli bölge olarak değerlendirmişti. Bu adım, hem mültecilerin Suriye içinde karşılanması hem de PKK'nın Suriye kolunun bölgeden uzak tutulmasını amaçlıyordu.  SABAH
Son Güncelleme: 25.10.2015 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.