Türkiye'ye yaptırımı AB Komisyonu Başkanı Juncker engelledi!

Avrupa Birliği’nin Türkiye'deki darbe girişiminin ardından binlerce memurun açığa alınması nedeniyle Ankara’ya yaptırım uygulamasını, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in engellediği öne sürüldü.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:07
Türkiye'ye yaptırımı AB Komisyonu Başkanı Juncker engelledi!






Brüksel merkezli haftalık gazete Politico Europe'un haberine göre, yaptırımı önerisi AB Komisyonu yetkililerinin geçen hafta gerçekleştirdiği bir toplantıda, Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiser Johannes Hahn’dan geldi.

Hahn, bu çerçevede Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için verilmesi kararlaştırılan 3 milyar euro’luk yardımın durdurulmasını teklif etti.


Ancak hem Juncker, hem de AB Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini bu teklife karşı çıktı.

Juncker, söz konusu paranın Türkiye’deki Suriyeliler için tahsis edildiğini ve doğrudan sivil toplum örgütlerine yönlendirildiğini hatırlatarak öneriyi reddetti. Juncker ayrıca AB’nin Türkiye ile yaptığı mülteci anlaşmasından da vazgeçmemesi gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 27.07.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.