Ukrayna krizi bu ülkeyi kötü vurdu, raflar boşaldı

Rusya'nın ardından Belarus'ta da dolar kuru üzerinde yoğunlaşan baskı ülkedeki ekonomik dengeleri bozdu. Dolar'ın hızla yükseleceğinden korkanlar önce döviz büfelerine sonra da marketlere hücum etti.

22 Aralık 2014 Pazartesi 03:14
Ukrayna krizi bu ülkeyi kötü vurdu, raflar boşaldı






Ukrayna krizi bu ülkeyi kötü vurdu, raflar boşaldı

Ukrayna krizinin ardından kuzey ülkelerinde başlayan ekonomik sıkıntı Belarus'ta had safhaya ulaştı. Hafta sonu mağazalara akın eden binlerce kişi market raflarını boşalttı. Rusya'nın ardından Belarus'ta da dolar kuru üzerinde yoğunlaşan baskı ülkedeki ekonomik dengeleri bozdu.



Dolar'ın hızla yükseleceğinden korkanlar önce döviz büfelerine sonra da marketlere hücum etti. Daha çok elektronik eşya mağazalarında yoğunlaşan alışveriş sırasında tekno marketlerde raflar kısa sürede boşaldı.

KUYRUKLAR OLUŞTU


Akıllı telefonlar, yeni model televizyon cihazları başta olmak üzere tekno marketlerde tüm rafları boşaltanların en büyük beklentisi doların yükselmesi. Pazertesi günü mağazaların açılmasını beklemeyenler arasında Rusya'dan gelenler oldukça fazla. Rus vatandaşları dolar kuru farkı yüzünden alışveriş için Belarus'u tercih ederken hafta başında durumun daha da vahim olmasından endişe ediliyor..




Rus İnterfax Haber Ajansı'na göre Belarus'ta Ruble'nin alım gücünün zayıflamasının etkisinin büyük olduğuna dikkat çekildi. Alışveriş çılgınlığı haftasonu gece yarısını kadar sürdü, uzun kuyruklarda kadınların çoğunlukta olduğu görüldü. Ev eşyaları, teknoloji ürünleri reyonları tamamen tükendi. Büyük zam beklentisi içine girenlerin satın aldıkları ürünleri yeniden piyasaya süreceği bildiriliyor.
Son Güncelleme: 22.12.2014 03:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.