Yunanistan işgal ettiği Türk adasında tatbikat yaptı

Yunanistan tarafından işgal edilen Türk adalarında askeri tatbikat düzenledi. Üstelik tatbikata Yunanistan Savunma Bakanı da katıldı.

08 Ekim 2016 Cumartesi 14:00
Yunanistan işgal ettiği Türk adasında tatbikat yaptı






Yunanistan işgal ettiği Türk adasında tatbikat yaptı


Yunanistan tarafından işgal edilen çoğu küçük ada ve kayalıktan oluşan kara parçalarında askeri tatbikat düzenledi. Son 14 yılda Yunan askerleri tarafından silahlı hale getirilen adalar arasında yakın zamana kadar Aydın ve Muğla Valileri'nin denetim yaptığı, tapu kayıtlarında hazineye ait olduğu belgelenen kaya parçaları da bulunuyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, ülkesinin Ege Denizi'nde yaptığı Deniz Kuvvetleri 2016 tatbikatını, aidiyeti konusunda tartışmalı adalardan olan Bulamaç'tan (Farmakonisi) izlediği belirtildi. Yunan basını ayrıca, Kammenos'un Bulamaç'taki askeri birliği ziyaret ettiğini de belirtti.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı internet sitende yerelan habere göre, üç gün önce ilk olarak Sakız'a, ardından Didim'e sadece 5 mil uzaklıktaki Bulamaç Adası'na Yunan amiraller ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunan ordusunun Deniz kuvvetleri 2016 tatbikatını izledi.

Kammenos'un, Bulamaç'taki askeri birliği ziyaret ettiği, burada kurulan üs bölgesinden denizdeki tatbikatı izlediği belirtildi. Kammenos, geçen yıl, 1996'daki Kardak krizi sırasında düşen helikopterde yaşamını yitiren 3 Yunan subayı için Kardak'tan denize çelenk bırakmıştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.