18 milyon öğrenci 19 Eylül'de ders başı yapacak

2016-2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacak...

17 Eylül 2016 Cumartesi 13:40
18 milyon öğrenci 19 Eylül'de ders başı yapacak






19 Eylül günü 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 900 bin civarında öğretmen ders başı yapacak. 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili ise; 23 Ocak 2017 ve 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Okulların ikinci günü olan 20 Eylül'de, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe derslerinde 15 Temmuz demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan bir mektubun yazılması, üçüncü gün olan 21 Eylül'de "Vatan ve Bayrak" konulu şiir dinletisi, dördüncü gün olan 22 Eylül'de "Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci" konularında sohbet, söyleşi veya seminer düzenlenmesi ve beşinci gün olan 23 Eylül'de de vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitleri için imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan Kur'an hatimlerinin duasının yapılması, programda yer alacak.

Ayrıca okulların açıldığı hafta boyunca yapılacak etkinlikler arasında, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu röportaj, sinevizyon gösterileri ve Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlanacak anma programının öğrenci ve velilere izlettirilmesi", "Demokrasi, şehitlik, milli irade, yurt savunması konularını içeren şiir ve metinlerin Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve tarih derslerinde işlenmesi", "Okul girişlerinde veli ve ziyaretçilerin görebileceği yerlerde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma köşelerinin oluşturulması", "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri hakkındaki fotoğraf, röportaj, haber gibi görsel ve yazılı metinlerin sınıf panolarında paylaşılması", "15 Temmuz 2016'da şehit olan demokrasi kahramanlarının ailelerinin, şehitlerin bulunduğu illerdeki okulların öğretmen ve öğrencileri tarafından ziyaret edilmesi" başlıkları yer alacak.


2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel okullarda ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı. 19-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak anma etkinliklerinin de detayları belli oldu. Konu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılacak. Okulların açıldığı ikinci gün olan 20 Eylül’de, ‘Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe derslerinde 15 Temmuz demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan bir mektubun yazılması’, üçüncü gün olan 21 Eylül’de ‘Vatan ve Bayrak’ konulu şiir dinletisi, dördüncü gün olan 22 Eylül’de “Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci’ konularında sohbet, söyleşi veya seminer düzenlenmesi ve beşinci gün olan 23 Eylül’de de ‘Vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitleri için imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan Kur´an hatimlerinin duasının yapılması’ programda yer alıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.